Boleslav konečně porazila Teplice
Klub

Boleslav konečně porazila Teplice

Redakce

Boleslavští nesmírnou bojovností a vůli přemohli Teplice, které předchozích šest ligových zápasů neprohrály. Jediný a vítězný gól dal již ve čtvrté minutě utkání Tomáš Fabián.

Vstup do prvního poločasu se Boleslavi vydařil. Již ve 4. minutě šla do vedení. Útok po pravé straně vyvrcholil přesnou Štajnerovou přihrávkou do volného prostoru, kam nabíhal Fabián a levačkou se trefil přesně k levé tyči teplické branky - 1:0.
Utkání mělo od první minuty svižné tempo s důraznými osobními souboji a dramatickými situacemi před oběma brankami. Nejblíže k vyrovnání byly Teplice v 18. minutě. Jarolím poslal malou domů, a když mu Miller míč vracel, zachytil ho Litsingi a přihrál před branku, kde Nivaldovi chyběl důraz v zakončení do odkryté branky a tak vracející se Miller vlastní kiks napravil zmařením stoprocentní gólové šance.
Ve 20. minutě se po Kyselově pasu neprosadil Nešpor v souboji s Lüftnerem a Grigarem. Ve 28. minutě exboleslavský Táborský vypálil levačkou z necelých dvaceti metrů a Miller bombu vytlačil od pravé tyče na roh. Ten odvrátil Johana a hned další zvládla boleslavská defenzíva také. Ve 31. minutě po Vachouškově parádním pasu přestřelil boleslavskou branku Litsingi. Na druhé straně ve 42. minutě Kyselův trestný kop hlavičkoval Nešpor přesně do Grigara.

Druhý poločas dramatičností předčil první, ale na skóre už nic nezměnil. Nejprve boleslavský útok zakončil tečovanou střelou Kysela, vzápětí na druhé straně roh z kopačky Kroba zakončil Jablonský těsně vedle boleslavské branky. V 57. minutě Kúdela na půlící čáře zaváhal s rozehrávkou, míč mu sebral Jindráček, který přihrál do střelecké pozice Mahmutovičovi, ale nejlepší ligový kanonýr branku vysoko přestřelil. Ke Štohanzlově centru nepustili tepličtí stopeři Nešpora a Štajner z úhlu netrefil branku.
Jak se blížil závěr utkání, tak Teplice zvyšovaly tlak. V 74. minutě se Mahmutovič dral do šance, ale Johana mu v poslední chvíli srazil střelu do rohu. V 77. minutě Jarolím vypíchl soupeři míč a založil velmi nadějný boleslavský útok. Před soupeřovým vápnem přihrál Štajnerovi a ten technickým obloučkem trefil břevno. V závěrečných minutách zachránil Boleslav brankář Miller. V 83. minutě Krobův perfektně kopnutý trestňák přes hráčskou zeď boleslavský gólman famózním leteckým zákrokem vyrazil z levého horního růžku na roh. Ten odvrátil Johana hlavou. A v poslední minutě Jindráčkovu jedovatou bombu z rohu velkého čtverce Miller dalším úchvatným zákrokem vytáhl na opět roh, kterému se boleslavští hráči ubránili nesmírnou bojovností a obětavostí v osobních soubojích. Zvládli i nastavené tři minuty a po čtyřech letech se radovali z domácí výhry nad Teplicemi. O jejich vzrůstajícím tlaku s blížícím se koncem zápasu svědčí mimojiné i statistika rohových kopů. V prvním poločase byl poměr 7:2 v boleslavský prospěch, ve druhém poločase naopak 4:7 v teplický prospěch.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián - Ščuk, Jarolím (86. Brunclík) - Štohanzl (73. Bořil), Chramosta (80. Štípek), Štajner - Nešpor.

Sestava FK Teplice: Grigar - Matula, Jablonský, Lüftner, Krob - Litsingi, Ljevakovič, Vachoušek, Nivaldo (65. Salami), Táborský (46. Jindráček) - Mahmutovič.

Gól: 4. Fabián

ŽK: Ščuk, Nešpor, Johana - Matula, Lüftner

Rozhodčí: Michal Paták - Moláček, Gallo

Diváků: 4479

Fanshop banner