V přípravě porazili arabského soupeře
Klub

V přípravě porazili arabského soupeře

Redakce

Juniorka v přátelském utkání přehrála dubajský tým Alorooba dvěma góly Klímy. Pro mladoboleslavské fotbalisty to bylo zajímavé zpestření přípravy a vzácná zkušenost s arabským fotbalem.

Dubajský klub Alorooba je v Česku na soustředění, v jehož rámci porazil pardubickou juniorku 1:0, ale na boleslavské mladíky nestačil. V uplynulém mistrovském ročníku skončil čtvrtý ve druhé nejvyšší lize SAE (Spojené arabské emiráty) a v nové sezóně chce postoupit do extraligy.

V utkání s mnoha nepřesnostmi na obou stranách byli Boleslavští důraznější v koncovce. Poprvé se prosadili ve 30. minutě, kdy trestný kop od pravé postranní lajny úspěšně hlavičkoval Klíma - 1:0. Do přestávky měla Boleslav ještě dvě velké šance. Ve 40. minutě po Eliášově trestném kopu a přistrčení od Ševinského dal gól opět Klima, ale rozhodčí nepochopitelně odmávali a odpískali ofsajd. V poslední minutě poločasu Vraštil překopl dubajskou branku z pěti metrů.
V 50. minutě po Klobásově pasu pádil sám na branku Alorooby Klíma, ale nastřelil gólmana. O pět minu později připravil Klobása střeleckou pozici Fidrichovi a ten přestřelil branku.
V 65. minutě dunajský brankář nepovedeným odkopem trefil Klímu, od kterého se míč odrazil do opuštěné branky - 2:0.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Šimek, Živnůstka (46. Klobása), Ševinský, Fidrich (66. Šulc) - Eliáš, Vraštil - Klíma (83. Fidrich), Skořepa, Šulc (46 (Tvrzník) - Prieložný (46. Sivrič).

Góly: 30. a 65. Klíma

Fanshop banner