Po bojovném týmové výkonu přivezli body z Hradce
Klub

Po bojovném týmové výkonu přivezli body z Hradce

Redakce

Ve druhém kole České ligy mladšího dorostu překvapili boleslavští dorostenci hradeckého soupeře, který obhajuje prvenství ve skupině z předchozího mistrovského ročníku, a odvezli si z horké půdy cenné tři body.

V utkání k vidění mnoho šancí nebylo. Hradecký tým měl územní převahu a lépe kombinoval. Boleslavští poctivě bránili a vyráželi do rychlých protiútoků. V 7. minutě centroval Zörkler a váhajícímu Kubátovi hradečtí obránci střelu zablokovali. Několik střeleckých pokusů a nepříjemných centrů předvedl i Hradec, ale do větší šance se nedostával. Až v 18. minutě nechala boleslavská obrana více prostoru pro Nováka, ten ale centrovaný míč neusměrnil přesně. Ve 24. minutě rozjel akci boleslavský Vodháněl, přihrál Ladrovi, jenž prošel přes dva protihráče a z dobré pozice vystřelil do středu branky.r

Druhý poločas měl podobný vývoj, jako první půle. Hradec držel více míč na kopačkách, ale spíše na své polovině a ve finální fázi akcí chyboval. Boleslavští většinu protiútoků řešili nepřesně a zbrkle, čímž odevzdávali míče jednoduše soupeři. Ve 45. minutě po špatné boleslavské rozehrávce se dostal do nebezpečného zakončení Hradec, ale brankář Roudnický si poradil. V 57. minutě po narážečce s Koškem vystřelil Ladra jen kousek nad branku Hradce. V 60. minutě měl hradecký tým největší šanci. Na levé straně ukličkoval Hynek boleslavského beka Kopu a nastřelil míč před branku, kde byl úplně sám Novák, který naštěstí prudký centr neusměrnil a z metru boleslavskou branku přestřelil.
V 66. minutě nastal rozhodující okamžik utkání. Ladra vyvezl míč a posunul do pravé strany na Marka Luňáka, který nádherně odcentroval před branku, kde se hlavou prosadil k pravé tyči Košek - 0:1.
V 72. minutě fauloval na hranici boleslavského pokutového území Malý unikajícího Sobotku. Dostal žlutou kartu a Hradec získal výhodu trestného kopu ze zajímavé pozice. Šanci však střílející hráč zahodil prudkou ranou nad branku. V závěru Boleslavští promarnili dvě gólovky k navýšení výhry. V 75. minutě nejprve utekl po pravé straně Zörkler a v pokutovém území se zasekávačkou zbavil obránců, ale míč si dal dál, než chtěl, a zakončil na dlouhou nohu nepřesně. V 79. minutě na levé straně vybojoval míč Vegricht a poslal nádhernou přihrávku na volného Marka Luňáka, který se špatným zpracováním sám o šanci připravil. Zanedlouho rozhodčí ukončil utkání, které tentokrát nevyhrál lepší, ale šťastnější a bojovnější tým.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Roudnický - Zabilanský, Marek, Malý, Kopa - Kühnel (78. Stránský), Vodháněl (75. Dohnalík) - Novotný (50. M.Luńák), Ladra (80. Vegricht), Zörkler - Kubát (53. Košek).

Sestava FC Hradec Králové U17: Blažek - Knap, Střelec, Fogl, Strasser - Nešický, Dědeček, Brokeš (62. Sobotka), Dzurko (72. Rutsch), Hynek, Novák.

Branka: 65. Košek

Boleslavský trenér Martin Mrvík k utkání řekl: ,,Výhra nad Hradcem je pro náš tým hodně cenná. Hradec bude patřit k favoritům soutěže. Bojovným a taktickým výkonem jsme dokázali domácí překvapit. Soupeř byl během celého utkání lepší v držení míče a měl územní převahu. Náš tým byl pozorný v bránění a nepustil soupeře krom jedné šance do zakončení. Směrem dopředu se mně naše hra nelíbila a byla příliš zbrklá a bojácná. Na této činnosti musíme ještě hodně pracovat. Pochvala patří celému týmu za větší vůli po výhře, než měl soupeř."

Hradecký trenér Aleš Majer k utkání řekl:Porážka nás samozřejmě mrzí, na druhou stranu jsme hráli tak, jak jsme chtěli. Boleslav jsme dostali pod tlak a nepouštěli jí do rychlých protiútoků, ve kterých má velkou sílu. Nám chyběla kvalita ve finální fázi, nebyli jsme dostatečně přesní a někdy jsme volili špatná řešení. Zápas si ještě vyhodnotíme na videu, abychom viděli, co příště udělat lépe. Nikdy není příjemné, když se v zápase nedaří vstřelit gól. Jsem hodně spokojen s tím, že jsme herní úroveň udrželi po celou dobu utkání. Rozhoduje se ale v pokutovém území a tam jsme dnes neuspěli."

Fanshop banner