Poprvé nedali gól a tak prohráli
Klub

Poprvé nedali gól a tak prohráli

Redakce

Šest mistrovských utkání drželi boleslavští junioři neporazitelnost, až poprvé prohráli v Teplicích. Nadále však vedou Juniorskou ligu, i když už jenom o bod před nejbližšími olomouckými a brněnskými pronásledovali.

Na hřišti v Dubí, které je domácím pro teplickou juniorku, začaly oba týmy ofenzívně a s tímto pojetím vydržely po celé utkání. Boleslav s největším počtem nastřílených gólů ze všech jednadvaceti účastníků Juniorské ligy tentokrát překvapivě nedala ani jeden. Teplice vyhrály po předchozích třech prohrách.

V úvodních minutách prvního poločasu teplický Verbíř jr. zaútočil zprava a přihrávka na Vůcha se mu nezdařila. Na druhé straně nedotáhl do zdárného vyvrcholení boleslavskou akci Sivrič. V 6. minutě si teplický brankář Lukáč poradil s Horákovým volejem i přízemní střelou Skořepy. V 10. minutě Hankič úspěšně vyrazil Stradovu ránu. O dvě mnuty později Verbíř jr. těsně přestřelil boleslavskou branku. Ve 13. minutě teplickou branku minul Sivrič. Ve 24. minutě se Lukáč vyznamenal vyražením Skořepovy bomby na roh. V následující minutě po Verbířově přihrávce vyrazil do sóla Malec, ale Hankič včas vyběhl a teplickou šanci zmařil. Ve 31. minutě po Klímově centru pálil Skořepa a brankář Lukáč vyrazil nad břevno. Ve 36. minutě vychytal boleslavský gólman Hankič v jasné gólové šanci Malce. Ve 37. minutě na druhé straně Lukáč zlikvidoval Klobásovu nebezpečnou střelu. V předposlední minutě poločasu byl blízko gólu boleslavský Skořepa, ale protože se neprosadil, první dějství skončilo bezgólovou plichtou.

Druhý poločas začal Malcovou šancí, ze které Hankiče nepřekonal. Boleslavští odpověděli vzápětí, ale také Lukáč byl úspěšný. Ve 49. minutě Vůchovu střelu vyrazil Hankič na roh.
V 59. minutě Heger z blízka nekompromisně prostřelil Hankiče a poslal Teplice do vedení - 1:0.
Dvě minuty po inkasovaném gólu měl vyrovnání na kopačce boleslavský stoper Śevinský. Jeho ostrou ránu pravačkou Lukáč šťastně vyrazil. Kolem 70. minuty přežila boleslavská defenzíva tři teplické rohy. V 74. minutě Horák mířil do Lukáčovy náruče. V 76. minutě Verbířovu dělovku Hankič vyrazil na další teplický roh. Pět minut před koncem Hankič zlikvidoval sólo Kvídy, který pádil na boleslavskou branku po přihrávce Vůcha.
V 89. minutě Stibor povedeným pasem vybídl k brejku Vůcha a ten v souboji s Hankičem uspěl - 2:0.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Křapka (59. Śimek), Ševinský, Vraštil, Tvrzník - Klíma (75. Šulc), Eliáš - Horák, Klobása, Sivrič - Skořepa (81. Fidrich)

Sestava FK Teplice U21: Lukáč - Kulhánek (71. Hejda), Heger, Bubeníček, Stibor - Urma, Richter (90. Kukačka), Strada (82. Kejval) - Verbíř jr., Malec (59. Kvída), Vůch (90. Zigmund).

Góly: 59. Heger, 89. Vůch

ŽK: Skořepa

Rozhodčí: Franěk - Kříž, Baum

Fanshop banner