Boleslav v úterý vstoupí do českého poháru v Úvalech
Klub

Boleslav v úterý vstoupí do českého poháru v Úvalech

Redakce

Utkání 2. kola poháru České pošty SK Úvaly - FK Mladá Boleslav se hraje v úterý 27. srpna 2013 od 17,30 hodin. Pro divizní Úvaly to bude již druhý a pro ligovou Boleslav teprve první pohárový duel aktuálního ročníku.

Pro mladoboleslavské fanoušky je jistě lákavou informací, že Úvaly, město se šesti tisíci obyvatel v okrese Praha-východ, jsou od Mladé Boleslavi vzdálené pouze 60 kilometrů, čili necelou hodinu pohodlné jízdy autem. Takže tým snad povzbudí v podobné síle, jako při posledním ligovém utkání na pražské Julisce.

Boleslavští fotbalisté pohárové střetnutí s divizním protivníkem nepodceňují, o čemž svědčí skutečnost, že předzápasový program mají shodný, jako před každým ligovým mistrákem. Nezpochybnitelnou roli favorita jim přisuzuje příslušnost k účastníkům elitní Gambrinus ligy i pohárové úspěchy v uplynulých třech letech. Ze dvou finálových účastí (2010-11 a 2012-13) vytěžili jeden zisk pohárové trofeje v květnu 2011.
V aktuálním ročníku Gambrinus ligy je FK Mladá Boleslav po šesti odehraných kolech na šestém místě s devíti body za dvě výhry a tři remízy s aktivním skóre 11:6.

SK Úvaly v divizní B skupině je po třech odehraných mistrovských kolech čtvrtý se šesti body a aktivním skóre 6:4. První mistrák prohrál v Neratovicích 1:4, ale potom dvakrát naplno bodoval. Doma porazil Chomutov 1:0 a v Lovosicích vyhrál 4:0.
V poháru České pošty postoupil v prvním kole přes třetiligový SK Zápy remízou 0:0 a vydařeným penaltovým rozstřelem 4:3. Tím získal právo vyzvat na souboj prvoligový tým FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner