Bod zachránili v předposlední minutě
Klub

Bod zachránili v předposlední minutě

Redakce

Boleslavští promarnili první poločas, kdy při kombinační hře zcela rezignovali na tah na branku soupeře. Tu začali důrazněji dobývat až když prohrávali. Remízu a jediný bod zachránil Nešpor v předposlední minutě.

V prvním poločase měla herní převahu Boleslav, ale její zdlouhavé kombinace postrádaly překvapivé a důrazné zakončení. V 16. minutě sice po Fabiánově centru hlavičkoval úspěšně do branky Dukly Kysela, ale sudí viděl souběžný faul Nešpora na Gedeona a gól neuznal. Ve 25. minutě Štípek přihrál Chramostovi, ten posunul Štajnerovi a z jeho přihrávky napříč pokutovým územím se ocitl v palebné pozici Nešpor, bohužel branku netrefil. Za tři minuty na druhé straně z Nestorova centru hlavičkoval Pospěch k levé tyči, kde byl boleslavský brankář Miller včas. Ve 39. minutě Pospěcha do pokutového území nepustili boleslavští stopeři, míč se však odrazil k Bergerovi a ten se nečekaně ocitl sám před Millerem v dosud největší šanci Dukly. Boleslavský brankář Bergerovo zakončení vyrazil na roh. Dvě minuty před přestávkou se marně snažili Kalouda a Pospěch, stříleli však nedůrazně a nepřesně. Poločas tak skončil bez gólů i bez žlutých karet.

Druhý poločas byl o poznání dramatičtější, ale vítěze také neměl. První velkou šanci měla Boleslav v 51. minutě. Štípek od koncové lajny nabil Kúdelovi, který z patnácti metrů netrefil branku. Za dvě minuty na Kyselův centr nedosáhli na malém vápně Chramosta s Nešporem.
V 57. minutě Bergerův přetažený centr zakončil Pospěch ve skluzu do levé tyče a míč do boleslavské branky dorazil Romero, který byl v té chvíli zcela sám a nikým neatakován - 1:0.
V 63. minutě Bergerova pumelice z otočky, která se mu povedla na hranici vápna, jen o pár centimetrů proletěla nad břevnem Millerovy branky. V 69. minutě Pospěch na půlce uvolnil Hlinku a ten poslal do šance Nestora, který sám před Millerem zkusil technický oblouček. Boleslavský brankář však jeho úmysl vystihl a míč lapil.
Chvíli se zdálo, že vedoucí gól Duklu probudil a ta utkání dovede do svého vítězství. Ale závěrečná dvacetiminutovka byla přívalem boleslavských ataků a střeleckých příležitostí. Jarolímův trestný kop v 75. minutě hlavičkoval Ščuk a brankář Rada chytil. O dvě minuty později Štajnerův trestný kop usměrnil na malém vápně Nešpor do brankáře. V 82. minutě zachytil Jarolím rozehrávku soupeře, přihrál Bořilovi a ten Štajnerovi, který se marně snažil prokličkovat do šance. V 86. minutě po Nešporově centru a přihrávce Štajnera bez přípravy zakončil Štoček, ale Rada jej fantastickým zákrokem vychytal. V 87. minutě utekl Pázler boleslavské obraně, obešel i Millera a gólovou střelu obětavým zákrokem srazil Kúdela do rohu. Uchoval tak Boleslavi naději na vyrovnání. A to také povedlo.
V 89. minutě po centru z pravé strany se ze souboje Johany s obráncem odrazil míč k Nešporovi a ten ho konečně dorazil do sítě a vyrovnal - 1:1.
Rozhodčí nastavil utkání o jednu minutu, ve které se na remíze, a tím pádem dělní bodů nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela (76. Štoček), Johana, Kúdela, Fabián - Ščuk, Jarolím, Štajner, Chramosta (64. Štoček), Štípek (64. Jeslínek) - Nešpor.

Sestava FK Dukla Praha: Rada - Romera, Štetina, Božič, Vrzal - Hlinka, Gedeon, Kalouda (74. Malý) - Berger (90. Marek), Pospěch, Néstor (81. Pázler).

Góly: 57. Romera - 89. Nešpor

ŽK: Nestor - Johana

Rozhodčí: Mikel - Nádvorník, Blažej

Diváků: 2150

Fanshop banner