Už v pátek hrajeme o body na pražské Julisce
Klub

Už v pátek hrajeme o body na pražské Julisce

Redakce

Utkání 6. kola Gambrinus ligy FK Dukla Praha - FK Mladá Boleslav, které se hraje v pátek 23. srpna 2013 od 18 hodin na pražské Julisce, bude teprve čtvrtým střetnutím těchto soupeřů o ligové body.

Vzájemná bilance je stručná a pro Boleslav příznivá, i když poslední duel prohrála. Z dosavadních čtyř utkání vyhrála třikrát a poprvé prohrála letos v květnu. Na nastřílené góly Boleslav vede 9:4.

Přehled vzájemných utkání Boleslavi s pražskou Duklou
Podzim 2011 Mladá Boleslav - Dukla Praha 3:1 (Chramosta, Rolko, Kulič - Lietava)
Jaro 2012 Dukla Praha - Mladá Boleslav 1:2 (Lietava - Chramosta, Mareš)
Podzim 2012 Mladá Boleslav - Dukla Praha 3:0 (Johana 2, Magera)
Jaro 2013 Dukla Praha - Mladá Boleslav 2:1 (Néstor, Kalouda - Johana)

Z boleslavských hráčů se proti Dukle střelecky zatím nejvíce dařilo stoperovi Petru Johanovi. V uplynulém ročníku dal tři góly, dva na podzim 2012 a jeden na jaře 2013. Předchozí soutěžní ročník 2011/12 se dvakrát prosadil Jan Chramosta.

Kompletní program 6. kola Gambrinus ligy
Pátek 23. srpna od 18 hodin FK Dukla Praha - FK Mladá Boleslav

Pátek 23. srpna od 20,15 hodin AC Sparta Praha - 1. FK Příbram
Sobota 24. srpna od 16 hodin 1. SC Znojmo - SK Slavia Praha
Sobota 24. srpna od 20,15 hodin 1. FC Slovácko - FC Viktoria Plzeň
Neděle 25. srpna od 17 hodin FK Teplice - FC Vysočina Jihlava
Neděle 25. srpna od 19 hodin SK Sigma Olomouc - FK Baumit Jablonec
Neděle 25. srpna od 19 hodin FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905
Pondělí 26. srpna od 18 hodin FC Baník Ostrava - FC Zbrojovka Brno

Boleslavi ze zdravotních důvodů stále chybí Dosoudil, Magera, Janíček, Rosa, Hůlka a Zahustel. Marodku opustil Štohanzl, který již hrál v pondělí za juniorku.
Pražská Dukla bude postrádat obránce Jana Vorla, jenž za zákrok v utkání pátého kola proti pražské Slavii byl vyloučený s klasifikací surové hry v nepřerušené hře, což ohodnotila disciplinární komise FAČR zastavením činnosti na čtyři soutěžní utkání.

Útočník Dukly Zbyněk Pospěch je momentálně na čele kanonýrů Gambrinus ligy (společně s teplickým Mahmutovičem) se čtyřmi góly, které nastřílel v jednom utkání druhého ligového kola do branky Olomouce.
Aktuální pořadí střelců Gambrinus ligy 2013/14 po pátém kole: 4 - Zbyněk Pospěch (Dukla Praha) a Aidin Mahmutovič (Teplice), 3 - Karol Kisel (Slavia), Michael Rabušic (Liberec), Lafata (Sparta), Franci Litsingi (Teplice), Miroslav Markovič (Brno), Sergii Rybalka (Liberec), Václav Kadlec (Sparta), Tomáš Wágner (Plzeň), Karel Piták (Jablonec).
Dvakrát do soupeřovy branky se trefilo osmnáct fotbalistů a mezi nimi tři z Mladé Boleslavi - Jan Kysela, Jiří Štajner a Jasmin Ščuk.

FK Dukla Praha: http://www.fotbalovestadiony.cz/na-julisce

Fanshop banner