Boleslavští vládnou Juniorské lize
Klub

Boleslavští vládnou Juniorské lize

Redakce

V početné konkurenci Juniorské ligy jsou po šestém kole Boleslavští vedoucím a jediným neporaženým týmem. Nastříleli nejvíce gólů, nejméně jich dostali a na čele pořadí kanonýrů je hned trojice hráčů FK Mladá Boleslav U21.

V šesti mistrovských zápasech Boleslavští nastříleli šestadvacet gólů, což je téměř dvojnásobek druhého střelecky nejúspěšnějšího týmu (Ostrava dala patnáct gólů, pražská Sparta a Znojmo po čtrnácti gólech). Boleslavská střelecká potence činí úctyhodný průměr více než čtyř gólů (přesně 4,33) na jeden mistrovský zápas. Zároveň se Boleslavští mohou pochlubit nejpevnější obranou, neboť inkasovali jen pět gólů, což je také v Juniorské lize momentálně bezkonkurenční počin (Ostrava, Jihlava, Teplice, Slavie a Liberec dostaly po šesti gólech).

Na šestadvaceti mladoboleslavských gólech se podílelo dvanáct fotbalistů a tři z nich tak výrazně, že jsou na čelních místech kanonýrského pořadí.

Aktuální pořadí střelců gólů Juniorské ligy 2013/14 po šesti odehraných kolech: 6 - Patrik Šulc (FK Mladá Boleslav), Stanislav Klobása (FK Mladá Boleslav), 5 - Mirzad Mehanovič (FK Mladá Boleslav), 4 - Jindřich Kučera (Jihlava), Asim Zec (Hradec Králové), Josef Janecký (Pardubice). 3 góly nastřílelo devět hráčů, mezi nimiž není ani jeden z Mladé Boleslavi. 2 - Jiří Jeslínek, 1 - Martin Nešpor, Jan Bořil, Josef Eliáš, Matej Sivrič, Stanislav Skořepa, Lukáš Vraštil a Břetislav Tvrzník.

Fanshop banner