Soupeře z jihu Moravy přejeli po přestávce
Klub

Soupeře z jihu Moravy přejeli po přestávce

Redakce

Před utkáním vedoucí Boleslav hostila čtvrté Znojmo a po vyrovnaném poločase ho v druhé deštivé půli jasně přehrála a upevnila si tak postavení v čele Juniorské ligy.

První poločas byl vyrovnaný herně i gólově. Už ve 2. minutě Znojemští zahrozili z pravé strany a Tomeček z voleje vysoko přestřelil boleslavskou branku. V 8. minutě po spolupráci s Bořilem zaútočil Geissler a jeho přízemní centr u bližší tyče znojemský brankář dál nepustil. Na druhé straně musel boleslavský gólman Hankič vyběhnout až těsně mimo vápno, aby před Vašíčkem ukopl míč. V 16. minutě Mehanovič dobře pronikl zprava do znojemského vápna, ale pokazil centr. V 17. minutě Tomeček běžel sám proti Hankičovi, který přízemní zakončení znojemského hráče vyrazil nohou.
V 19. minutě Bořil unikl podle pravé lajny, přihrál Klobásovi, jehož střelu brankář Doleček pouze vyrazil a Mehanovič už nekompromisně rozvlnil síť znojemské branky - 1:0.
Znojemští odpověděli střelou Šrámka, se kterou si Hankič poradil. Ve 24. minutě Brunclík z trestného kopu zahrávaného z rohu pokutového území nastřelil břevno znojemské branky. V následující minutě z otočky pálil nad branku Mehanovič. Ve 28. minutě znojemská obrana odvrátila nebezpečný centr Štohanzla z pravé strany. Ve 30. minutě běžel podruhé znojemský Tomeček na boleslavskou branku a podruhé jeho přízemní střelu Hankič vyrazil nohou. Boleslavský protiútok pokazil Bořil nepřesným centrem. Ve 32. minutě rázný trestný kop Brunclíka brankář Doleček s námahou vyrazil. Ve 37. minutě pěknou boleslavskou akci odtáhl po levé straně Mehanovič, od něho se přes Klobásu míč dostal k Bořilovi a ten nastřelil brankáře.
V 39. minutě utekl znojemský Stáňa po pravé straně a ostrý přízemní centr u bližší tyče bez otálení trefil Vašíček do branky - 1:1

Druhý poločas se na rozdíl od prvního odehrával v dešti, který se na trávník spustil v průběhu přestávky, a za stálé převahy boleslavských fotbalistů. Ve 49. minutě Mehanovič z trestňáku nastřelil hráčskou zeď a Vraštil z úhlu trefil brankáře.
V 55. minutě boleslavský atak z levé strany završil Tvrzník centrem, který brankář Doleček podcenil a zapadl mu za levou tyč - 2:1.
Od druhého gólu hrála jenom Boleslav a to většinu času na polovině supeře. Klobása připravil střeleckou pozici Tvrzníkovi, který minul branku. Mehanovič sám před brankou zakončil drzý průnik levačkou nepřesně a slabě do gólmana. Po rohu Vraštil netrefil branku. Z Mehanovičovy přihrávky Bořil přestřelil z osmi metrů.
V 64. minutě po spolupráci s Klobásoou utekl po pravé straně Bořil a z jeho nezištné přihrávky Mehanovič snadno do prázdné branky zvýšil boleslavské vedení - 3:1.
V 67. minutě byl Mehanovič u zrodu akce, v jejímž finále Bořil z pravé strany parádním obloučkem přes šířku branky našel Klobásu, který hlavičkoval do prázdné branky - 4:1.

V závěrečné čtvrthodince Eliáš z dálky přestřelil, Sivrič dal gól, který sudí neuznali kvůli ofsajdu, z další akce a přihrávky Prieložného netrefil Sivrič branku a v poslední minutě pádil na znojemskou branku Šulc, kterému střelu v poslední možné chvíli srazil obránce do rohu.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler (77. Šimek), Křapka, Vraštil, Tvrzník - Brunclík (81. Prieložný), Eliáš - Bořil (85. Klíma), Mehanovič, Štohanzl (73. Šulc) - Klobása ((73. Sivrič).

Sestava SC Znojmo U21: Doleček - Hlávka, Hrazdílek, Odehnal, Melecha - Šrámek (57. Hověz), Hrošovský - Stáňa (76. Kirschner), Juhaňák (65. Hájek), Tomeček (85. Leminh) - Vašíček (90. Holčapek).

Góly: 19. a 64. Mehanovič, 55. Tvrzník, 67. Klobása - 39. Vašíček

ŽK: Bořil - Hrazdílek, Hlávka, Hrošovký

Rozhodčí: Mokrusch - Zeman, Štefan

Diváků: 165

Fanshop banner