Pokazili druhý poločas a vysoko prohráli
Klub

Pokazili druhý poločas a vysoko prohráli

Redakce

Boleslavští dorostenci na hřišti v Horních Počernicích prohráli mistrovské utkání pátého ligového kola s pražskou Slavií, když především druhý poločas se jim vůbec nepovedl. Ve dvaadvacetičlenné tabulce tak spadli z 11. na 14. místo.

V prvním poločase Boleslavští promarnili několik střeleckých příležitostí a navíc inkasovali laciný gól.
V 16. minutě po boleslavské ztrátě míče na polovině hřiště slávističtí protivníci bleskově zaútočili, ale ani nadvakrát gólmana Dědka nepřekonali. V 17. minutě tvrdá střela z levé strany lízla břevno boleslavské branky. O minutu později na druhé straně rázně vystřelil Lacek a také orazítkoval břevno slávistické branky. Ve 27. minutě po faulu na Lacka nastřelil Kateřiňák z trestného kopu z osmnácti metrů břevno, od něhož se míč odrazil před branku, kde se však nepodařilo boleslavským dorostencům protlačit střely přes bránící hráče. Ve 28. minutě po Kocourkově přihrávce z pravé strany se před brankou nikdo z jeho boleslavských spoluhráčů neprosadil a slávistický obránce odkopl do bezpečí. Ve 33. minutě předvedli Boleslavští krásnou útočnou akci po pravé straně. Kateřiňák přihrál do strany Kocourkovi, ten obešel obránce a nacentroval před branku, kde Kozma odblokoval obránce a Lacek v gólové šanci střílel na přední tyč. Brankář Otáhal se štěstím vyrazil na rohový kop.
Ve 37. minutě Slávie získala vedení, když po centru z levé strany ponechali boleslavští obránci před brankou prostor pro účinné zakončení Fotrovi - 1:0.

Druhý poločas začali Boleslavští tlakem, ale ve 49. minutě si slávističtí hráči ve finále rychlého protiútoku před boleslavským vápnem narazili míč a brankář Dědek měl starosti s nebezpečnou střelu, kterou vyrazil od levé tyče. V 66. minutě boleslavskou kombinační akci završil po Kocourkově přihrávce Hodač střelou nad branku.
V 72. minutě Slávie přehrála Boleslav ve středu hřiště, a útok zakončil gólovou střelou z deseti metrů Mysliveček - 2:0.
V 79. minutě Slávie zopakovala předchozí povedenou kombinaci i s gólovou tečkou, tentokrát se radoval Vitarigov.

Sestava FK Mladá Boleslabv U19: Dědek - Kocourek (87. Lukeš), Scheufler, Glöckner, Houžvička - Zemánek (76. Duch), Kateřiňák, Wolf (Kubelka), Lacek (Zoubek) - Hodač (68. Kořínek) - Kozma.

Sestava SK Slavia Praha U19: Otáhal - Kodr, Maršálek, Fialka, Souček, Mysliveček (78. Möglich), Sodoma (60. Vitarigov), Prosek, Kadavý (78. Brož), Fotr (60. Batka), Zdychinec (72. Vavrouš).

Góly: 37. Fotr, 72. Mysliveček, 79. Vitarigov

ŽK: Kadavý

Trenér mladoboleslavských dorostenců Jiří Saňák viděl velmi rozdílné výkony svých svěřenců v jednotlivých poločasech: V prvním jsme předvedli výkon, který snesl parametry a eliminovali kvalitu Slavie. Sehráli jsme se soupeřem vyrovnaný poločas. Bohužel ve druhém jsme předvedli špatný výkon. Střídající hráči nezvedli kondiční stránku hry. Tímto faktem jsem byl zklamaný a zlobím se na naše hráče, protože výkonem v posledních třiceti minutách a konečným výsledek zcela pokazili vystoupení týmu. Výhra Slavie byla zasloužená, ale ve druhé půli jsme jí to moc ulehčili. Všichni se musíme zlepšit, poučit a příště předvést lepší celá utkání."

Fanshop banner