Drama do poslední minuty skončilo bez vítěze
Klub

Drama do poslední minuty skončilo bez vítěze

Redakce

Boleslav neporazila Olomouc již více než dva roky. Od podzimu 2011 neuspěla už v pátém utkání v řadě. Tentokrát dvakrát dotahovala a remízu zachraňovala v poslední minutě dramatické bitvy.

Devatenáctý ligový duel Boleslavi s Olomoucí tak navázal na předchozích osmnáct, v nichž každý z týmů vyhrál šestkrát a nerozhodně se hrálo také šestkrát. Sedmá remíza a celkový poměr nastřílených a obdržených gólů 27:27 tak vyjadřují raritně vyrovnanou bilanci vzájemných střetů boleslavských a olomouckých fotbalistů.
Do utkání šly oba týmy s kádrovými ztrátami. K dlouhodobým boleslavským marodům Janíčkovi, Rosovi, Dosoudilo, Magerovi a Hůlkovi přibyli aktuálně zranění Štohanzl a Zahustel. Olomouci chyběli zranění Schulmeister s Plškem a za vyloučení v předchozím zápase disciplinárně potrestaný Varadi.

První poločas skončil bez gólů. Olomoučtí začali nebojácně ofenzívně a v úvodní čtvrthodince byli pro boleslavskou branku nebezpečnější, než Boleslavští pro olomouckou. Nejvíce práce měl olomoucký brankář Zlámal s míčem z kopačky spoluhráče Vidličky po Štajnerově akci v 18. minutě. Na druhé straně o čtyři minuty později po spolupráci s Nešporem pálil Štajner mimo. Ve 24. minutě Fabiánův trestňák hlavičkoval Štajner do Zlámalovy náruče. Ve 31. minutě se prosmýkl do boleslavského vápna Javůrek a s jeho tvrdým zakončením měl Miller u pravé tyče hodně starostí. Ve 40. minutě proběhl mezi Kyselou a Johanou drze Lietava a zastavil jej až Miller. Ve 42. minutě Chramosta uvnitř olomouckého vápna přihrál Nešporovi, kterého protihráč podrazil a píšťalka rozhodčího Lercha se překvapivě neozvala...

Druhý poločas byl mnohem dramatičtější, než první část. Začala ho Olomouc obrovskou gólovou šancí, největší v dosavadním průběhu utkání. V 51. minutě po Štajnerově nepřesné rozehrávce prošel dlouhý olomoucký pas z poloviny hřiště za obranu Boleslavi k rozběhnutému Navrátilovi, kterému se podařilo technickým zakončení obhodit Millera, ale těsně minul levou tyčku. Vzápětí z dalšího olomouckého útoku vedle branky pálil Javůrek. Po hodině hry aktéři předvedli divákům málo vídanou přestřelku.
V 59. minutě dal Navrátil vydařenou střelou k pravé tyči vedoucí gól Olomouce - 0:1.
V 61. minutě boleslavskou výhodu trestného kopu stoprocentně využil Štajner, když perfektní střelou přes hráčskou zeď trefil levý horní růžek, kam se gólman Zlámal natahoval marně - 1:1.
V 62. minutě Olomoučtí zaútočili po pravé straně a povedený centr využil Falta k opětovnému vedení svého týmu - 1:2.

Třemi góly ve třech minutách fotbalová divočina neskončila. Ofenzivně laděná Olomouc získala šestý roh, který hlavou odvrátil Ščuk. Na druhé straně teprve první boleslavský roh v zápase rozehrál Jarolím a gólman Zlámal s ním měl hodně práce. V 72. minutě Štajner geniální přihrávkou kolmo do vápna poslal do šance Chramostu, který sice obhodil brankáře, ale branku o pár centimetrů minul. V 75. minutě protáhl Zlámala tvrdou ranou Bořil a o minutu později po Jarolímově trestňáku a hlavičce Johany se marně snažil olomouckého brankáře zaskočit Chramosta. V 80. minutě Ščukovu bombu Zlámal od pravé tyče odrazil do strany a po následném Štajnerově centru se marně o koncovku pokoušel Chramosta. V 86. minutě Johanův oblouček z trestného kopu hlavičkoval Ščuk do Zlámala. Na druhé straně nebezpečný olomoucký atak zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu.
V poslední minutě Štajnerův přetažený trestný kop poslal Johana před olomouckou branku, kterou z pěti metrů trefil Nešpor - 2:2.
Rozhodčí nastavil tři minuty, ve kterých byla sice Boleslav hodně aktivní, ale vydřenou remízu už nevylepšila.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián - Ščuk, Jarolím (81. Štoček) - Štípek (66. Bořil), Chramosta (89. Smejkal), Štajner - Nešpor. Proti Olomouci si připsal stoper Ondřej Kúdela 150. a záložník Jasmin Ščuk 50. ligový start.

Sestava SK Sigma Olomouc: Zlámal - Vidlička, Škerle, Dreksa, Javůrek - Pospíšil, Šindelář, Falta - Navrátil, Lietava (46. Doležal), Karaš (89. Ordoš).

Góly: 61. Štajner, 90. Nešpor - 59. Navrátil, 62. Falta

ŽK: Ščuk, Kysela, Bořil - Škerle, Navrátil, Vidlička, Doležal

Rozhodčí: Lerch - Pelikán, Štěrba

Diváků: 3451

Fanshop banner