Boleslav i Olomouc jsou zatím bez střelecké hvězdy
Klub

Boleslav i Olomouc jsou zatím bez střelecké hvězdy

Redakce

V utkání 5. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - SK Sigma Olomouc, které se hraje v pátek 16. srpna 2013 od 20,15 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, se střetnou týmy, v nichž zatím nikdo nepřevzal roli střeleckého lídra.

Boleslavští ve čtyřech ligových zápasech nastříleli osm gólů, o které se podělilo šest hráčů. Po dvou dali Jasmin Ščuk a Jan Kysela. Jednou se trefili Jan Chramosta, Tomáš Fabián, Ondřej Zahustel a Jiří Štajner.

Na šesti olomouckých gólech se podílelo pět střelců. Dvěma góly potvrdil kanonýrské poslání Ivan Lietava, jenž do mužstva přišel v letošním letním přestupním termínu. Zároveň je však i největším olomouckým hříšníkem, neboť už stihnul nasbírat tři žlutá napomenutí a je tudíž v ohrožení disciplinárního trestu za čtvrtou kartu. Po jednom góle přidali Martin Doležal, Martin Šindelář, Jan Navrátil a Adam Varadi.

Aktuální čelo pořadí ligových střelců 2013/14: 4 - Zbyněk Pospěch (Dukla Praha), 3 - Markovič (Brno), Rabušic (Liberec), Wágner (Plzeň), Kisel (Slavia), Lafata (Sparta), Kadlec (Sparta) a Litsingi (Teplice). Dvakrát se trefilo dvanáct střelců a mezi nimi výše zmínění Ščuk s Kyselou z Boleslavi a Lietava z Olomouce.

V pátečním utkání pátého ligového kola budou Boleslavi chybět dlouhodobí marodi Janíček, Magera, Dosoudil, Rosa a Hůlka, nejistý je start zraněného Štohanzla.

Olomouc má zraněné Schulmeistera a Plška, v disciplinárním trestu za vyloučení ve čtvrtém kole bude Varadi. Naopak se do sestavy vrátí Škerle, jenž si odpykal trest za vyloučení ve třetím kole.

Fanshop banner