Z množství šancí dali jen dva góly
Klub

Z množství šancí dali jen dva góly

Redakce

Čtvrté utkání Memoriálu V. Marečka bylo zároveň generálkou boleslavských mladších dorostenců na blížící se mistrovskou sezónu. Na trávníku mladoboleslavské Astonky ji zvládli dobře.

V prvním poločase z mnoha šancí proměnili Boleslavští jen jednu. Poprvé zahrozili v 6. minutě. Ladra kolmo přihrál nabíhajícímu Kubátovi, který akci zakončil bez gólového efektu. Z následného rohového kopu se dostal do zakončení Marek. Jeho hlavičku dorážel Malý pouze do brankáře. V 9. minutě zleva centroval Šulc a u zadní tyče Kubát ve skluzu minul branku. V 10. minutě Zabilanský utekl po pravé straně a dobře odcentroval Novotnému, který střelou bez přípravy rozvlnil pouze boční síť. V 16. minutě po Zörklerově rohovém kopu hlavičkoval Marek do břevna kolínské branky. V čase 20. - 28. min. boleslavský tým doslova zamkl soupeře na obrané polovině, bohužel střely ze hry, rohy a trestné kopy skončily bez vstřelené branky.
Ve 28. minutě ve středu hřiště Stránský zbytečně přišel o míč a tak se dostali do první šance také Kolínští. Zahrozili nepříjemnou střelou kousek vedle branky. Měli i několik trestných kopů, které pozorná boleslavská obrana odvrátila.
Ve 29. minutě utekl po pravé straně Novotný a přetažený centr si na zadní tyči úplně volný Ladra v klidu zpracoval a z druhého dotyku otevřel skóre utkání - 1:0.
Ve 33. minutě velký závar v boleslavském pokutovém území ukončil odkop až po několika nezdařených pokusech. Ve 36. minutě Kubátův centr zakončil prudkou hlavičkou těsně vedle Marek. Ve 37. minutě se prosadil z pravé strany Novotný a ve velké šanci nedokázal míč usměrnit do branky soupeře. Ve 40. minutě po Kopově centru z levé strany Novotný hlavou nastřelil tyčku kolínské branky. Poločas tak skončil po neproměněných šancích pouze těsným jednogólovým vedením boleslavského týmu.

Druhý poločas Boleslavští přidali na aktivitě a soupeře téměř nepustili z jeho poloviny. Ve 43. minutě Novotný trefil pouze brankáře. O dvě minuty později brankářovy kolena v jasné šanci nastřelil Dohnalík. Ve 47. minutě po faulu v blízkosti branky kopal trestný kop Zörkler a přízemní střelou minul o kousek pravou tyčku kolínské branky. V 60. minutě pálil z třiceti metrů nad branku Kuhnel. V 65. minutě si na Dohnalíkův centr naběhl Košek a sám před brankářem hlavičkou netrefil branku. O minutu později po Tomanově centru opět z totožné pozice hlavičkoval Košek a tentokrát jej vychytal kolínský gólman.
V 72. minutě po dobře vybojovaném míči uvnitř kolínského pokutového území Dohnalík posunul na Koška a ten prolomil střelecké trápení a poslal míč mezi nohy brankáře - 2:0.
V 78. minutě ještě Kuhnel přihrál do šance Markovi Luňákovi, který tvrdou střelou vyprášil pouze rukavice brankáře Kolína.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Roudnický (41. Truksa) - Zabilanský (63. Toman), Marek, Malý, D. Luňák (28. Kopa) - Stránský (41. Vodháněl), Zörkler (70. M. Luňák) - Novotný (54. Kuhnel), Ladra (63. Vegricht), Šulc (41. Dohnalík) - Kubát (54. Košek).

Branky: 28. Ladra, 72. Košek

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík po utkání řekl: ,,Pokud dokážeme přenést dnešní výkon do většiny mistrovských utkání, tak budu s hrou týmu spokojený. Ale pozor, v mistrovské soutěži bude vše o hodně rychlejší. Varováním nám bylo prohrané utkání se Slavii. V mistrovských zápasech si nemůžeme dovolit podcenit ani vteřinu."

Pořadí v tabulce Memoriálu V.Marečka po nekompletním programu (do zimní semifinálové části postupují první dva celky)

1. FK Mladá Boleslav 4 3 0 1 8:10 9
2. SK Slavie Praha 2 2 0 0 11:1 6
3. FK Kolín 5 1 1 3 7:15 4
4. FK Viktoria Žižkov 1 1 0 0 3:0 3
5. 1.FK Příbram 3 1 0 2 6:7 3
6. SK Kladno 3 0 1 2 6:8 1

V nejbližších dnech mají mladší dorostenci na programu start ligové soutěže na Městském stadionu a závěrečné utkání Memoriálu V.Marečka na Astonce:

Sobota 17. srpna od 10,15 hodin FK Mladá Boleslav U17 - FK Slovan Liberec U17

Středa 21. srpna od 15 hodin FK Mladá Boleslav U17 - FK Viktoria Žižkov U17

Fanshop banner