Ze Slovácka vezou zasloužené tři body
Klub

Ze Slovácka vezou zasloužené tři body

Redakce

Boleslavští předvedli v Uherském Hradišti vyzrálý výkon a zcela zaslouženě získali tři body. Byli lepší než soupeř ve všech fotbalových parametrech a Ščuk s Kyselou výtečný týmový výkon korunovali parádními trefami.

V kalendářním roce 2013 se fotbalisté Boleslavi střetli se Slováckem už počtvrté a vždy vítězně - na jaře v jednom ligovém i dvou pohárových a nejčerstvěji v podzimním ligovém mistráku. Ovšem v předchozím roce 2012 dvě ligová utkání hraná v Uherském Hradišti vyhrálo Slovácko. Tentokrát na Boleslav opravdu nemělo.

První poločas nabídl slušně zaplněnému a tradičně bouřlivému hledišti zajímavou podívanou. Oba týmy se snažily o ofenzivní fotbal a tak se bylo stále na co dívat. V úvodní desetiminutovce však bez zaměstnání brankářů. Teprve ve 12. minutě musel zasahovat Melichárek po pěkně zahraném Fabiánově rohu a o minutu později pádil středem hřiště na boleslavskou branku Ondřejka, ale střelu mu zablokoval Kúdela. V 17. minutě Kúdelův pas prodloužil Nešpor nohou na rozběhnutého Chramostu a ten podle vybíhajícího Melichárka nastřelil pravou tyč slovácké branky. V 19. minutě Miller zvládnul první roh Slovácka a po opakovaném centru Valenty hlavičkoval Trousil do boční sítě boleslavské branky.

Ve 20. minutě rozehrál Jarolím druhý boleslavský roh, který obrana soupeře odvrátila nedokonale. Následoval Kúdelův přízemní centr z opačné strany, po němž se Chramostovi zakončení nepovedlo, ale míč odražený mimo pokutové území napálil z necelých dvaceti metrů Ščuk přesně do slovácké branky - 0:1.

Ve 24. minutě Valentův dobře mířený trestný kop vyrazil Miller od pravé tyče. Ve 27. minutě Boleslavští přežili dva slepené rohy. První odhlavičkoval Johana, druhý zakončil hlavou nad břevno Košút. Ve 33. minutě po Fabiánově rohu zakončení Štajnera hlavou odvrátil od slovácké branky hlavou Košút. Ve 39. minutě Chramosta přihrával Nešporovi, ale bránící Košút míč srazil do volného prostoru, kam Chramosta přiběhl jen o zlomek sekundy později než mimo vápno vybíhající Melichárek.

Druhý poločas Boleslavští potvrdili svoji kvalitu. Kdyby proměnili všechny své šance, vyhráli by mnohem výrazněji, než jen o dva góly. V 59. minutě běžel Štajner sám na brankáře, ale tísněn obráncem nedokázal přesně a důrazně zakončit. Za dvě minuty se po spolupráci s Nešporem prodral Jarolím z pravé strany do slováckého vápna, ale rozhodčí jej zastavili kvůli ofsajdu. V 64. minutě Nešpor zachytil Petrovu rozehrávku, bohužel sólo proti Melichárkovi neproměnil, neboť brankáře neprostřelil. V 70. minutě Chramosta založil útok, když ve skluzu přihrál Štajnerovi, ten odtáhl akci přes půlící čáru a uvolnil do šance Zahustela, jehož přízemní zakončení vyrazil Melichárek do rohu.

V 71. minutě Fabiánův roh Melichárek vyboxoval do zdánlivého bezpečí mimo pokutové území, kde se však do míče bez otálení opřel Kysela a poslal ho z pětadvaceti metrů pod břevno - 0:2.

V 81. minutě Fabiánovu bombu z trestného kopu Melichárek s obtížemi vyrazil na roh, ze kterého už nebezpečí pro slováckou branku nevzniklo. V 85. minutě založil Chramosta další nebezpečný útok, tentokrát ve spolupráci s Bořilem, který hru přenesl přes šířku hřiště na Zahustela, ale tomu se zakončení vůbec nepovedlo.
Boleslavský brankář Miller ve druhém poločase čelil převážně vysokým centrům, které zvládal bez obtíží. Výjimkou byly dvě situace. V 77. minutě vyboxoval míč mimo vápno jen k Daníčkovi, kterému se však nepodařilo přehodit či prostřelit boleslavské hráče bránící opuštěnou branku. A o chvíli později jej ve vzdušeném souboji fauloval Kubáň tak neomaleně, že musel být ošetřován.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Kúdela, Johana, Fabián - Ščuk, Jarolím - Zahustel, Chramosta (90. Jeslínek), Štajner (78. Bořil) - Nešpor (87. Štípek).

Sestava 1. FC Slovácko: Melichárek - Kuncl, Košút, Trousil, Kubáň - Ondřejka, Daníček, Valenta, Volešák (65. Haša), Martan (46. Kerbr) - Petr (66. Rada).

Góly: 20. Ščuk, 71. Kysela

ŽK: Daníšek, Kubáň - Ščuk, Kúdela, Jarolím

Rozhodčí: Orel - Wilczek, Pilný

Diváků:4359

Fanshop banner