Prohráli nešťastně, druhý gól inkasovali z ofsajdu
Klub

Prohráli nešťastně, druhý gól inkasovali z ofsajdu

Redakce

Po třech kolech 1. ligy starších dorostenců jsou Boleslavští bez výhry ve spodní polovině tabulky se dvěma body za dvě remízy. Poprvé v nové sezóně prohráli v Plzni, ačkoliv byli přinejmenším vyrovnaným soupeřem.

Do utkání vstoupili lépe plzeňští fotbalisté. Ale v 8. minutě nebezpečný centr boleslavského Kateřiňáka ze standardní situace vyrazil plzeňský gólman Juráši nad branku. Další nebezpečná situace v podání boleslavských hráčů přišla v 10. minutě, kdy uvnitř pokutového území podrazil plzeňský obránce Kozmu, bohužel píšťalka sudího zůstala němá. Boleslavští však stále výrazněji přebírali iniciativu. Ve 21. minutě plzeňský brankář zneškodnil nebezpečnou střelu Lacka a o dvě minuty později po pěkné kombinaci a přihrávce Hodače se znovu vyznamenal brankář Plzně výborným zákrokem. Ve 26. minutě Kocourek utekl po pravé straně, přihrávkou našel ve vápně volného Hodače a ten nastřelil bránícího hráče. Ve 27. minutě po boleslavském rohovém kopu vracel míč na zadní tyč Glöckner a hlavička Kubelky skončila mimo branku. Ve 43. minutě po spolupráci Houžvičky s Lackem se do šance dostal Kubelka, ale vystřelil přímo do středu branky, kde byl připravený její strážce.
V poslední minutě poločasu po rozehrání rohového kopu vstřelil vedoucí gól Plzně Piroch - 1:0.

Druhý poločas začali aktivně Boleslavští, ale střela z 53. minuty minula cíl. Následující pasáž utkání přinesla vyrovnanou hru. V 70. minutě po rohovém kopu Kateřiňáka se dostal k zakončení Kozma, ale plzeňský brankář nezaváhal.
V 80. minutě Plzeňští zaútočili středem hřiště, a přestože pomezní asistent rozhodčího signalizoval ofsajd, hlavní sudí Mokrusch nechal pokračovat hru a Kratochvíl po samostatném útoku zvýšil plzeňské vedení na 2:0.
V 90. minutě se Plzeňští dostali do regulérní šance, ale boleslavský gólman Dědek předvedl výborný zákrok a navýšení porážky ve vyrovnaném utkání nepřipustil.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Kocourek, Scheufler, Glöckner, Houžvička - Kateřiňák, Zemánek (60. Wolf) - Kubelka (57. Kořínek), Hodač (66. Duch), Lacek (76. Zoubek) - Kozma.

Sestava FC Viktoria Plzeň U19: Juráši - Brožík (86. Kule), Piroch, Král (83. Polom), Doležal (69. Boček) - Kratochvíl, Lešek, Medveděv (46. Glazer), Šíša, Ruml (78. Sýs) - Hrdlička.

Góly: 45. Piroch, 80. Kratochvíl

Rozhodčí: Mokrusch - Hrabovský, Schneider

Fanshop banner