Boleslavští junioři rozdrtili Jablonec
Klub

Boleslavští junioři rozdrtili Jablonec

Redakce

V jabloneckých Břízkách, kde má domácí trávník jablonecká juniorka, nastříleli boleslavští junioři soupeři sedm gólů a tři z nich Šulc. Střelecky se prosadili také Jeslínek, Bořil a Klobása z prvoligového kádru.

Od první minuty byli Boleslavští lepším týmem. Pozitivně se projevilo, že více než polovinu základní sestavy tvořili hráči z prvoligového kádru. Jablonečtí spoléhali na brejky a po jednom z nich v 16. minutě netrefil Ledecký boleslavskou branku.
V 18. minutě se Eliáš dostal k odraženému míči a bez váhání ho poslal poprvé do jablonecké branky - 0:1.
O čtyři minuty později jablonecký gólman Králíček úspěšně čelil dvěma boleslavským střelám. Na druhé straně ve 26. minutě nevyšla Jablonci spolupráce Ledeckého s Kovářem.
Ve 34. minutě rychlou boleslavskou akci zleva zakončil Jeslínek přesnou hlavičkou - 0:2.
Z dalších akcí získali Boleslavští jen rohové kopy. Tři minuty před koncem poločasu Mareš pěkně vysunul do šance dva spoluhráče, ale domácí brankář jim skvělým výběhem střeleckou příležitost zmařil.
Ve 34. minutě Boleslavští přečíslili bránící jablonecké hráče a na konci úspěšné akce byl vyhlášený střelec Klobása - 0:3.

Chvíli po zahájení druhé půle jablonecký Králíček podržel svůj tým vyražením dobře zahraného přímého kopu. Následně se k balonu před prázdnou brankou dostal Skořepa, ale trestuhodně minul.
Přesně po hodině hry se před domácím gólmanem zjevil osamocený Bořil a nedal gólmanovi šanci - 0:4.
Zhruba čtvrthodinku před koncem se předvedl boleslavský Šulc, jenž vystřídal Jeslínka.
Nejprve v 72. minutě překonal Králíčka nádhernou dalekonosnou ranou - 0:5. O dvě minuty později skóroval po rychlém protiútoku - 0:6. A 75. minutě zkompletoval hattrick, když se dostal k míči ve středu pole a po individuální akci vsítil sedmý boleslavský gól - 0:7.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Geissler (58. Křapka), Vraštil (78. Šimek), Smejkal, Bořil - Eliáš, Brunclík - Jeslínek (70. Šulc), Klobása (46. Skořepa), Mehanovič - Mareš (70. Tvrzník).

Sestava FK Baumit Jablonec U21: Králíček - Landovský, Karásek, Hronek - Kovář (46. Štemberk), Koštíř, Skwarczek (83. Sedláček), Vodička (80. Dorničák), Vaníček - Jurča, Ledecký (63. Gebert).

Góly: 18. Eliáš, 34. Jeslínek, 44. Klobása, 60. Bořil, 72., 74. a 75. Šulc

ŽK: Koštíř, Vaníček - Mareš, Geissler

Po třech úvodních kolech zůstaly jen dva týmy bez ztráty bodu - FK Mladá Boleslav U21 a FC Viktoria Plzeň U21. Mají po devíti bodech a Boleslavští s jasně nejlepším skóre 16:2 jsou na čele jednadvacetičlenného pořadí juniorských družstev.

V nejbližším mistráku hrají boleslavští junioři na domácím hřišti. Již ve čtvrtek 8. srpna od 15 hodin je na programu utkání 5. kola Juniorské ligy FK Mladá Boleslav U21 - 1. FC Slovácko U21. A v pondělí 12. srpna jedou Boleslavští do Příbrami.

Fanshop banner