Vyhráli jen o gól, když zahodili spoustu šancí
Klub

Vyhráli jen o gól, když zahodili spoustu šancí

Redakce

Ve druhém pohárovém utkání Memoriálu V. Marečka boleslavští mladší dorostenci přehráli kladenského soupeře. Hrálo se v nedělním dopoledni ve vesničce Dobrovíz a o konečném výsledku se rozhodlo už v prvním poločase.

Hned od úvodních minut byla zřetelně vidět snaha boleslavských hráčů odčinit nepovedené předchozí utkání proti pražské Slavii. Kladenského soupeře zatlačili na jeho polovinu a vytěžili důležitý rohový kop.
Ve 3. minutě roh rozehrál Zörkler a do jeho centru se zdařile opřel Košek, který střelou přes celou branku otevřel skóre utkání - 0:1.
Boleslavští si nadále udržovali územní převahu a trpělivě připravovali šance k ohrožení kladenské branky. V 5. minutě zakončení Malého mířilo mimo branku. V 6. minutě Zabilanský zatáhl míč po pravé straně a načechral ho k zadní tyči, kde nekrytý Košek trefil jen boční síť.
Dobrý dojem z boleslavského úvodu utkání pokazil ve 13. minutě chybující brankář Roudnický, který se špatně domluvil s bránícím Davidem Luňákem a jejich zaváhání využil mrštný kladenský útočník k zakončení do prázdné branky - 1:1.
Vyrovnávací branka na chvíli dostala do hry Kladenské, kteří se snažili z pozorné obrany vyrážet do rychlých protiútoků. To se jim dvakrát povedlo kolem dvacáté minuty utkání. Nejprve po dobrém návratu boleslavské obrany nebezpečí odvrátil Marek na rohový kop a druhá kladenská šance skončila v náruči připraveného brankáře Roudnického. Ve 22. minutě unikl po pravé straně Marek Luńák. Navedl míč do středu hřiště a střelou nepříjemně ohrozil kladenského brankáře. Ve 31. minutě po rohovém kopu Zörklera hlavičkoval úspěšně Košek, ale překonaného brankáře zastoupil obětavý obránce. Následná dorážka Ladry skončila pouze dalším rohem pro boleslavský tým. Ve 32. minutě po hezké boleslavské kombinaci z levé strany udělal Ladra sice povedenou kličku, ale zakončil jen do náruče brankáře.
V 35. minutě byl u míče opět Ladra a tentokrát předvedl neuvěřitelné sólo přes celé pokutové území, kde obešel čtyři bránící hráče a uklidil míč podél brankáře do kladenské branky - 1:2.r

Druhý poločas se odehrál bez gólů. Ve 43. minutě zatáhl míč po pravé straně Ladra a na jeho prudkou nahrávku Košek ve skluzu jen o kousek nedosáhl. Ve 48. minutě po rohovém kopu zakončoval Malý hlavou nad branku. V 51. minutě se situace opakovala a Malý opět hlavou netrefil branku. V 53. minutě se dobře uvolnil Novotný, a když na zadní tyči našel volného Ladru, tak ten zakončil pouze do brankáře.
V 57. minutě se dostali do největší šance v utkání i Kladenští po zaváhání boleslavské defenzívy ve středu hřiště. Zakončení nakonec minulo o milimetry Truksovu branku.
V 58. minutě připravil Vodháněl přihrávkou za obranu šanci Novotnému, který v samostatném úniku přestřelil.
V 65. minutě propadl na pravé straně Kopa a kladenský soupeř zakončoval ze střední vzdálenosti naštěstí do náruče brankáře Truksy.
V 73. minutě se k Novotnému centru Dohnalík nedostal přes bránícího hráče. V 75. minutě poslal za kladenskou obranu krásný míč Stránský. Nabíhající Šulc si ho zpracoval a při úspěšném pokusu o přehození gólmana minul branku. V 76. minutě po Šulcově centru hlavičkoval Kopa do brankáře Kladna. V 78. minutě po trestném kopu ze strany hřiště zakončoval Malý hlavou do tyče kladenské branky a odražený míč nedokázal do prázdné brány doklepnout Kopa. V 79. minutě se po hezké boleslavské kombinaci ocitl Stránský s míčem sám před prázdnou brankou, ale více než stoprocentní šanci neproměnil. A tak utkání skončilo těsným boleslavským vítězstvím po gólech vstřelených v první půli.

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík i po vyhraném utkání mluvil o nedostatcích svých svěřenců: ,,V utkání jsme byli lepším týmem. Drželi jsme více míč a měli po celé utkání územní převahu. Problém jsme měli s finální nahrávkou a zakončením. Co nedokážeme proměnit, je někdy až úsměvné. Obdrženou branku jsme soupeři opět darovali. I přes vítězství nám do optimálního výkonu hodně chybělo."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Roudnický (41. Truksa) - Zabilanský (41. Toman), Marek, Malý, D. Luňák (41. Kopa) - Kuhnel (41. Stránský), Zörkler (41. Dohnalík) - M- Luňák (41. Novotný), Ladra (55. Vegricht), Košek (55. Šulc) - Kubát (30. Vodháněl).

Branky FK MB U17: 3. Košek, 34. Ladra

Fanshop banner