Dvě stě utkání Miroslava Millera
Klub

Dvě stě utkání Miroslava Millera

Redakce

Brankář Miroslav Miller za dva týdny oslaví třiatřicáté narozeniny. A před týdnem odchytal jubilejní 200. zápas v Gambrinus lize a zároveň v dresu FK Mladá Boleslav.

Dvě stovky ligových zápasů jsou pro brankáře dlouhý úsek sportovní kariéry a zároveň i významná část osobního života. Čárky do fotbalových statistik snadněji shromažďují hráči, kterým mnohdy přibývají jen za pár minut strávených na trávníku. Brankář buď chytá celé zápasy, nebo naopak celé zápasy prosedí na lavičce.
„Na první v Gambrinus lize nelze zapomenout," usměje se zasněně. Byl první v historii mladoboleslavského klubu a na domácím hřišti vítězný proti Jablonci 1:0. Gól dal Rojka, ale nesporný podíl na bodech si připsal i Miller zlikvidováním Čížkova pokutového kopu.
Dvoustý zápas tak radostný nebyl. Před týdnem na ostravských Bazalech ho Boleslav prohrála 1:2, přestože Miller několik soupeřových šancí zmařil.
V letech 2004 - 13 z dvou set absolvovaných ligových utkání vychytal šedesátkrát nulu. V evropských pohárech z dvanácti utkání vychytal dvě nuly. Mimo hřiště se stihnul oženit se současnou manželkou Monikou, se kterou již 3,5 roku vychovávají dvojčata Mathiase a Maggie.
Na hřišti vyhrál český pohár, v kabině zažil deset trenérů a stovku spoluhráčů, z nichž nejvíce vzpomíná na Matějovského, Holuba, Kuliče a Rolka.
Že zažil otřes mozku, únavovou zlomeninu nohy a zlomený prst na ruce, mu nestojí za obsáhlejší komentář: „To jsou pro brankáře běžná zranění, nic vážného."
A co nezažil? „Nedal jsem gól, nebyl vyloučený a nezkusil si zahraniční angažmá."
Dobře ví, že člověk nemůže mít všechno a že ve fotbalové kariéře úspěchy střídají porážky. „Pro mě nejsmutnější sportovní chvíle asi byla, když jsme na jaře 2007 propásli šanci na titul." Ovšem na konci ročníku 2006/07 byl Miller nominován do nejlepší jedenáctky Gambrinus ligy. Spolu s klubovými parťáky Rajnochem, Matějovským, Abrahamem a Peckou. To byl velký úspěch, který předčily jen zážitky z evropských pohárů a pochopitelně vítězství ve finále českého poháru v květnu 2011. Millerův podíl na zisku prestižní trofeje spočíval mimojiné ve zlikvidování penalt z kopaček Janotky, Bajera a Kučery v pozápasovém veledůležitém rozstřelu.

Fanshop banner