Minář vnímal touhu hráčů konečně Liberec porazit
Klub

Minář vnímal touhu hráčů konečně Liberec porazit

Redakce

Teprve na třetí pokus v novém ročníku Boleslavští vyhráli a trenér Ladislav Minář mohl své svěřence veřejně pochválit nejen za tři body, ale také za předvedenou hru a úspěšnou střelbu.

„Jsme rádi, že jsme vyhráli. Cítil jsem, že je minuta po dvanácté, když jsme po dvou ligových kolech měli jenom jeden bod. Zaváhat i ve třetím kole, ocitli jsme se v hodně nepříjemné situaci," pravil boleslavský kouč Ladislav Minář a zdůraznil, že v boleslavských dresech nebyli noví hráči, ale hráči s jiným přístupem, a to takovým, který by měli mít v každém utkání.
„Vyhráli jsme čtyři nula a možná mohli přidat i další góly. Když jsem minule za prohru a výkon v Ostravě hráče kritizoval, tak za vítězství nad Libercem je musím pochválit. Jedno povedené utkání však nestačí, hráči se musí snažit dál, k libereckému vítězství přidávat další body a stoupat v tabulce," řekl Ladislav Minář.
„Celý týden jsem cítil, že hráči chtějí Liberec konečně porazit a snažili jsme se s kolegy z realizačního týmu do kluků dostat, že k fotbalovosti patří agresivita. Nyní s nimi budeme muset pracovat tak, aby si nemysleli, že jsou až moc dobří," dodal Minář se spokojeným úsměvem.

Liberecký trenér Jaroslav Šilhavý si posteskl, že výše prohry o čtyři góly je hodně krutá. „Herně mezi mužstvy nebyl rozdíl o čtyři góly, ale v agresivitě rozdíl byl. Dostali jsme tvrdou lekci. Soupeři jsme svým špatným výkonem hodně nahrávali, vždy první dva góly jsme mu nabídli jako na podnose. Soupeřův důraz a agresivita nám dělaly problémy. Když jsme dostali třetí gól ze standardky, tak si zbytek utkání už soupeř pohlídal," uvedl Jaroslav Šilhavý, který naznačil, že v nabitém programu, kdy se proti Liberci střídají soupeři z Gambrinus ligy a předkola Evropské ligy, nechal některé nejvytíženější hráče odpočívat a doléčovat šrámy, což se neblaze projevilo na kompaktnosti týmu.

Fanshop banner