Černé série uťali rázně a tím nejlepším způsobem
Klub

Černé série uťali rázně a tím nejlepším způsobem

Redakce

Boleslavští do utkání vstupovali s cílem zarazit dvě aktuální černé série - devět ligových mistráků bez výhry a s Libercem prohraných pět posledních duelů. Povedlo se jim to náramně dobře, své fandy potěšili hrou i čtyřmi góly. A jistě i postupem na pátou ligovou příčku.

Vstup do prvního poločasu se Boleslavi povedl, neboť první nebezpečný útok zakončila gólově.
Ve 4. minutě se Kysela zprava prodral do libereckého vápna a z jeho přihrávky za přispění chybujícího libereckého obránce Huška se u bližší tyče prosadil Chramosta a prostřelil brankáře ve svém jubilejním 100. ligovém startu - 1:0.
Liberečtí zaměstnali boleslavského gólmana až na konci čtvrthodinky. Kalitvintsevův trestňák Miller snadno lapil a o chvíli později Fleišmanova rána těsně minula pravou tyč. V 17. minutě třetí boleslavský roh rozehrál Jarolím po zemi Fabiánovi a z jeho centru Johana hlavičkoval do brankáře. Ve 26. minutě Nešporovu hlavičku po Kúdelově pasu brankář Liberce neudržel a Boleslav získala roh, po jehož rozehrání a Chramostově hlavičce nastřelil Ščuk z metru brankáře.
Ve 37. minutě vystihl Fabián na půlící čáře libereckou rozehrávku a vyrazil volným prostorem k soupeřově brance. Z pětadvaceti metrů nečekaně vystřelil a liberecký gólman Kovář nezkrotil míč, který mu z náruče propadl za brankovou čáru - 2:0.
Závěr poločasu byl nesmírně dramatický.
Ve 40. minutě liberecký Delarge prokličkoval přes boleslavské stopery před Millera a když se chystal ke střelbě, tak mu v poslední možné chvíli Kysela míč ukopl. Ve 42. minutě Kysela utekl podle pravé lajny dvojici protihráčů, ale přízemní centr na Chramostu či Nešpora neprošel. O minutu později Zahustel nabil Chramostovi, ten bez přípravy vystřelil, ale Kovář se štěstím vyrazil. Vzápětí z další boleslavské akce se ocitl sám před libereckou brankou Zahustel, ale Kováře neprostřelil. Ve 44. minutě z hranice boleslavského vápna vypálil z otočky Šural a nastřelil břevno Millerovy branky. V poslední minutě poločasu Zahustelův centr zakončil přízemním volejem Chramosta do brankáře a Nešpor v dorážce netrefil z malého vápna odkrytou branku.

Druhý poločas také vyzněl pro Boleslav. Už ve 48. minutě získala roh a Liberec se mu ubránil se štěstím. Následoval však brejk, který hasil Štajner ve spolupráci s Millerem. V 50. minutě měla Boleslav výhodu dvou slepených rohů, po druhém Zahustelovu hlavičku z pod břevna Kovář bravurně vytáhl. Kolem 55. minuty naopak Liberec zle dotíral na boleslavskou branku a Miller i obránci měli spousty práce, aby udrželi čisté konto.
V 59. minutě Jarolím kopal trestňák od levé postranní čáry a ve shluku na malém vápně se hlavou prosadil Štajner, který dokonale zaskočil celou libereckou obranu i brankáře Kováře - 3:0.
V tu chvíli bylo o osudu tří ligových bodů rozhodnuto. Přesto Boleslavští nepolevili a nadále atakovali soupeřovu branku a bavili diváky ofenzívním nasazením. A protože Liberečtí nesklopili poraženecky hlavy, bylo se na co koukat v každé následující chvíli. V 75. minutě Rabušicovu bombu z úhlu Miller vyrazil na roh. V 81. minutě Fabiánův trestný kop liberecká obrana odvrátila k Jarolímovi, který bez přípravy vystřelil nepřesně.
V 82. minutě vyhrál Kysela souboj s protihráčem a vyrazil vpřed. Narazil si míč se Štípkem a v plné rychlosti nekompromisně prostřelil Kováře - 4:0.

V té době se už Mladou Boleslaví a tím pádem i Městským stadionem hnala bouře. Ve větrných nárazech a vodních sprškách se utkání naštěstí dohrálo bez komplikací.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Kúdela, Johana, Fabián - Jarolím, Ščuk - Zahustel (77. Štípek), Štajner (85. Jeslínek), Chramosta - Nešpor (71. Mareš).

Sestava FC Slovan Liberec: Kovář - Coufal, Kováč, Hušek (46. Frýdek), Fleišman - Sackey, Pavelka, Rybalka, Delarge (78. Hadaščok), Kalitvincev (46. Rabušic) - Šural.

Góly: 4. Chramosta, 37. Fabián, 59. Štajner 83. Kysela

ŽK: Nešpor, Kysela, Štípek - Pavelka, Rabušic

Rozhodčí: Proske - Blažej, Kotík

Diváků: 4324

Fanshop banner