Také v druhém utkání soupeře přehráli a přestříleli
Klub

Také v druhém utkání soupeře přehráli a přestříleli

Redakce

Boleslavští junioři začali mistrovskou sezónu dvěma domácím zápasy a oba po výborných výkonech výrazně vyhráli.

Celý první poločas měli Boleslavští herní převahu, kterou v době od 20. do 27. minuty vyjádřili třemi góly. Hradečtí se na dostřel boleslavské branky dostávali zřídka, a když už se propracovali ke koncovce, tak ji řešili nepřesně.
Už ve 3. minutě zaútočil boleslavský Skořepa zleva a z jeho přetaženého centru střílel z úhlu Tvrzník do brankáře. V 7. minutě soupeřově obraně utekl Šulc a protože Hradečtí byli v defenzívě nedůslední, tak po Eliášově přiťuknutí pálil těsně mimo Klobása. Ve 12. minutě po parádní Skořepově kolmici si se slabou Klobásovou ránou poradil brankář Zavřel. V 18. minutě velmi dobře mířenou střelu Mehanoviče vytáhl Zavřel z pravého horního růžku.
Ve 20. minutě Eliášův centr do hradeckého brankoviště gólman nezachytil a od obránce odražený míč doklepl pohotový Klobása do sítě - 1:0.
Ve 22. minutě předvedli Boleslavští parádně přesnou a bleskurychlou kombinaci, v jejímž závěru po přihrávce Šulce ranou bez přípravy skóroval Mehanovič - 2:0.
Ve 27. minutě si centr z pravé strany uvnitř hradeckého vápna zpracoval Klobása. Dvě rány mu zablokovali obránci a teprve až třetí rozvlnil síť za brankářem Zavřelem - 3:0.

Pět minut před přestávkou Geissler prošel polovinou hřiště, ale jeho střela postrádala razanci.

Druhý poločas začal Klobása povedenou střelou, kterou od pravé tyče vyrazil Zavřel.
V 50. minutě byla hradecká defenzíva bezmocná proti dalšímu rychlému a přímočarému útoku, který předvedli Boleslavští podle levé postranní čáry a gólově zakončil Mehanovič - 4:0.
V 53. minutě Jukl přihrál před boleslavskou branku, kde si nehlídaný Bláha v pohodě zpracoval míč, ale vysoko přestřelil.
V 54. minutě při obléhání hradecké branky dal Šulc přízemní ranou výsledku podobu debaklu - 5:0.
V 59. minutě po Šimkově přihrávce netrefil míč Šulc v pozici, kdy byl sám před odkrytou brankou soupeře. V 63. minutě pěknou ránu hradeckého Kučery vyrazil brankář Diviš od pravé tyče na roh. Přestože Hradečtí vysoko prohráli, tak v množství zahrávaných rohových kopů boleslavský tým kuriózně předčili.
V 69. minutě hradečtí náhradníci zmírnili vysokou porážku. Langrův přízemní centr z levé strany prosvištěl napříč boleslavským brankovištěm a Bláha se z těžkého úhlu trefil přesně - 5:1.
Přestože po celé utkání bylo tropické vedro, tak boleslavští fotbalisté nepolevovali v tempu a sympaticky neúnavně dotírali na hradeckou branku. Ofenzivním nájezdům Hradečtí mnohdy čelili fauly, na což doplatil druhým žlutým napomenutím a tím pádem vyloučením ze hry Halilovič přesně čtvrt hodiny před koncem.
Boleslavský Mehanovič se marně pokoušel o hattrick. Potřetí v tomto zápase se netrefil ze hry ani z trestňáku.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Diviš - Geissler, Smejkal (46. Šimek), Vraštil, Křapka - Eliáš, Mehanovič - Tvrzník, Klobása (72. Prieložný), Šulc (63. Klíma) - Skořepa (82. Hodač).

Sestava FC Hradec Králové U21: Zavřel - Bodlák (46. Kučera), Zezula, Krčál, Kratochvíl - Schwarz (46. Doležal), Vobejda, Halilovič - Langr, Jukl (72. Langr), Vaněček (44. Bláha).

Góly: 20. a 27. Klobása, 22. a 50. Mehanovič, 54. Šulc - 69. Bláha

ŽK: Mehanovič - Halilovič, Kučera

ČK: Halilovič

Rozhodčí: Kotalík - Urban, Vrzal

Diváků: 115

Fanshop banner