Brankář Miller mezi hvězdami druhého ligového kola
Klub

Brankář Miller mezi hvězdami druhého ligového kola

Redakce

Brankář Miroslav Miller je prvním mladoboleslavským fotbalistou, který si vysloužil nominaci do týmu hvězd v novém ročníku Gambrinus ligy 2013/14. Stylově tak oslavil své jubilejní 200. utkání české elitní soutěže.

Mladoboleslavský gólman Miroslav Miller tři týdny před svými třiatřicátými narozeninami odchytal jubilejní 200. zápas v Gambrinus lize a zároveň v dresu FK Mladá Boleslav. Jeho první ligový start byl vítězný, když Mladá Boleslav v prvoligové premiéře porazila na domácím hřišti Jablonec 1:0. A Miller k tomu přispěl chycením Čížkovy penalty. Dvou sté utkání moc radostné nebylo. Mladá Boleslav ho prohrála na ostravských Bazalech 1:2, přestože vedla a brankář Miller podal výtečný výkon. Vysloužil si tak nominaci do týmu hvězd druhého ligového kola.
„Pro mě nejsmutnější sportovní chvíle asi byla, když jsme na jaře 2007 propásli šanci na titul." Ovšem na konci ročníku 2006/07 byl Miller nominován do nejlepší jedenáctky Gambrinus ligy. To byl velký úspěch, který předčily jen zážitky z evropských pohárů a pochopitelně vítězství ve finále českého poháru v květnu 2011. Millerův podíl na zisku prestižní trofeje spočíval mimojiné ve zlikvidování penalt z kopaček Janotky, Bajera a Kučery v pozápasovém veledůležitém rozstřelu.

Statistika hvězdných sestav Gambrinus ligy 2013/14

All Stars Media Team 2. kola Gambrinus ligy: Miller (Mladá Boleslav) - Kadeřábek (Sparta), Kušnír (Liberec), Limberský (Plzeň) - Lukeš (Ostrava), Berger (Dukla), Hušbaeur (Sparta), Danoski (Příbram) - Pospěch (Dukla), Rabušic (Liberec), Markovič (Brno).

All Stars Media Team 1. kola Gambrinus ligy: Kovář (Liberec) - Košút (Slovácko), Pernica (Brno), Čišovský (Plzeň), Costa (Sparta) - Litsingi (Teplice), Darida (Plzeň), Hušbauer (Sparta), Matějovský (Sparta) - Lafata (Sparta), Wágner (Plzeň).

Fanshop banner