Kvalitní hru vyšperkovali góly
Klub

Kvalitní hru vyšperkovali góly

Redakce

V úvodním utkání nového ročníku 2013/14 Juniorské ligy předvedli boleslavští fotbalisté kvalitní hru založenou na sebevědomé kombinaci a neúnavném pohybu. Nastříleli čtyři góly a zaslouženě získali tři body.

Boleslavští začali s chutí a většinu prvního poločasu soupeře přehrávali, ovšem dlouho bez efektu. V 9. minutě nastřelil Jeslínek tyč třinecké branky a o minutu později Mehanovičův centr hlavičkoval Nešpor k pravé tyči, kam se brankář Brych obdivuhodně vymrštil a téměř jistému gólu zabránil. Teprve ve 13. minutě se Třinečtí dostali na dostřel boleslavské branky. S nedůraznou střelou Hály neměl Hankič problémy. Ve 23. minutě boleslavský útok zakončil Mareš bombou vedle pravé tyče. Ve 27. minutě si podle pravé lajny Jeslínek dvakrát narazil s Geisslerem a z plného běhu z patnácti metrů branku minul. Ve 34. minutě Eliáš přihrál Marešovi a po jeho přesném centru Nešpor z malého vápna přestřelil. Za minutu po spolupráci s Klobásou třineckou branku pro změnu přestřelil Geissler. Ve 39. minutě po faulu na Vraštila měla Boleslav výhodu trestného kopu z příhodné pozice, ale Mareš nastřelil hráčskou zeď. Boleslavští promarnili šest rohových kopů a Třinečtí naopak podobnou výhodu standardní situace hned využili.
Ve 41. minutě rozehraný rohový kop nejzkušenější třinecký hráč Hupka u bližší tyče hlavičkoval přesně do boleslavské branky - 0:1.
Boleslavští naštěstí zanedlouho vyrovnali po velmi pěkné akci.
Ve 44. minutě Eliáš založil gólovou akci, když dal vlevo Marešovi, ten bez otálení přenesl hru přes šířku hřiště na Jeslínka, z jehož přihrávky Mehanovič tvrdě vystřelil. Brankář Brych míč pouze vyrazil před sebe a Nešpor ho doklepl definitivně do sítě - 1:1.

Druhý poločas sice začal Hálovou střelou těsně vedle boleslavské branky, ale v dalších minutách Boleslavští převzali kontrolu nad děním na hřišti a navíc předvedli potřebnou efektivitu. A to navzdory zvýšenému úsilí a důrazu Třineckých. V 52. minutě po elegantním Marešově obloučku do vápna se podařilo Skořepovi přelobovat brankáře, ale z brankové čáry míč vykopl obránce.
V 53. minutě Eliáš s přehledem a především velmi přesně přehodil z levé na pravou strany kompletní třineckou obranu a Klobása hlavou zařídil Boleslavi zasloužené vedení - 2:1.
V 57. minutě proměnili Boleslavští svůj devátý roh v gól, když nekompromisní zakončení předvedl Jeslínek - 3:1.

V 61. minutě technický pokus Mehanoviče skončil jen pár centimetrů vedle třinecké branky. V 66. minutě po trestném kopu Třince hlavičkoval z pěti metrů nebezpečně Buryán, ale Hankič famózním zákrokem míč vyrazil. V 70. minutě Mareš pravačkou ze dvaceti metrů orazítkoval pravou tyč třinecké branky. V závěrečných minutách si Boleslavští kontrolovali dvougólové vedení, a když už se zdálo, že se výsledek nezmění, přidali čtvrtý gól.
Ve druhé minutě nastaveného času brankář Brych vyrazil Prieložného střelu, ovšem na Šulcovu dorážku už neměl - 4:1.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Geissler, Vraštil, Křapka, Tvrzník - Mehanovič, Eliáš - Mareš (74. Šimek), Klobása (80. Prieložný), Jeslínek (74. Šulc) - Nešpor (46. Skořepa).

Sestava FK Fotbal Třinec U21: Brych - Sporysz (58. Machala), Samek, Hupka, Byrtus - Buryán, Voves, Hála, Švábík (80. J. Cienciala) - Vlachovič (20. Dawid), Kyselý.

Góly: 44. Nešpor, 53. Klobása, 57. Jeslínek, 90. Šulc - 41. Hupka

ŽK:Machala

Rozhodčí: Orel - Jiřík, Štefan

Diváků: 123

Fanshop banner