Na úvod nové sezóny přivezli bod z Hané
Klub

Na úvod nové sezóny přivezli bod z Hané

Redakce

Ve střetnutí úvodního kola nejvyšší dorostenecké ligy se po vyrovnaném průběhu soupeři podělili o body. Hrálo se v sobotním poledni za úmorného tropického vedra na vedlejším hřišti areálu olomouckého Androva stadionu.

V prvním poločase se nikdo střelecky neprosadil. Ve 3. minutě soupeřem odvrácený míč střílel Pajer, ale olomoucký brankář si poradil. V 6. minutě olomoucké pokusy o ohrožení Dědkovy branky boleslavští obránci vždy zablokovali. Ve 12. minutě olomoucký střelec mířil těsně vedle branky. V 18. minutě po rozehraném boleslavském rohovém kopu se ve zmatcích uvnitř vápna Kozma marně snažil prostřelit bránící protivníky a míč skončil mimo branku. Ve 37. minutě se Olomouckým povedla rychlá akce po pravé straně a po centr se před brankou snažil soupeř patičkou překvapit brankáře, ale Dědek byl pozorný a nenechal se oklamat. Ve 38. minutě olomoucká rána ze třiadvaceti metrů těsně minula boleslavskou branku. Ve 41. minutě se do dobré střelecké pozice dostal Hodač, ale olomoucký brankář ránu vyrazil. O minutu později z výhodné pozice Kateřiňák jen těsně minul branku Olomouce. Ve 43. minutě Olomoučtí nebezpečně vystřelili bez gólového efektu.

Druhý poločas začali Boleslavští dobře. V 56. minutě se Kocourek s Hodačem prodrali zprava do soupeřova vápna a po neúspěšném Kocourkově zakončení se k odraženému míči dostal Lacek, ale jeho střelu zablokoval obránce. V 62. minutě Kocourek prošel do vápna, kde nastřelil obránce a odražený míč Kubelka střílel znovu do bránících hráčů. V 68. minutě Kateřiňák přenesl hru zleva doprava na nabíhajícího Kocourka, který uvnitř vápna přihrál k bližší tyči Hodačovi, tomu však chyběl krok k dosažení míče před olomouckým brankářem. V 69. minutě znovu střílel Kocourek, ale jeho pokus ke vzdálenější tyči odvrátil obránce. V 77. minutě Holeček přestřelil branku.
V 78. minutě proměnili Olomoučtí rychlý protiútok. Když se v jeho závěru míč šťastně odrazil ke zcela volnému Buchvaldkovi, který sám před brankou nedal brankáři Dědkovi šanci - 1:0.
Boleslavští však nesložili zbraně a za tři minuty skóre srovnali.
V 81. minutě ve finále boleslavské akce prokázal Zemánek opakovaně důraz v souboji a protlačil míč do olomoucké branky - 1:1.
Pět minut před koncem byli Olomoučtí blízko vítěznému gólu. Při útoku z levé strany se Vichtova střela odrazila od tyče a přes šíři celé boleslavské branky skončila v zámezí.
Bezprostředně po utkání mladoboleslavský trenér Jiří Saňák prohlásil: „Ve vyrovnaném utkání dala obě družstva po jedné šťastné brance. Na začátek mistrovské soutěže a po krátké letní přípravě, kdy se nové týmy teprve tvoří, bylo k vidění kvalitní dorostenecké utkání."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Scheufler, Pajer, Kozma, Houžvička (79. Glöckner) - Zemánek, Kateřiňák - Kocourek, Hodač, Lacek (90. Wolf) - Kubelka (73. Holeček).
Sestava SK Sigma Olomouc U19: Neuer - Kubeček (70. Banovec), Řehák, O. Ševčík, Jemelka (83. Kováč) - Žák (58. Yunis), Kalvach, Bzirský, Vichta (86. Fišer) - Danis, Buchvaldek.

Góly: 78. Buchvaldek - 81. Zemánek

ŽK: Zemánek, Kateřiňák

Rozhodčí: Adámková - Vostřejž, Hanáková

Diváků: 80

Fanshop banner