Po druhém kole stále bez výhry
Klub

Po druhém kole stále bez výhry

Redakce

Boleslavští prohráli v Ostravě utkání, ve kterém vedli a v druhém poločas měli místy až drtivou převahu. Boleslavský gól dal Zahustel, utkání otočili ještě před přestávkou Fantiš s Engelmannem.

Podobně jako v celé České republice bylo i v Ostravě celou sobotu tropické vedro, které nepolevilo ani v době podvečerního výkopu. Přesto se hrál v prvním poločasu svižný fotbal.
První roh sice kopal ostravský Lukeš, ale boleslavská defenzíva své úkoly zvládla a z prvního gólu se radovala Boleslav.
V 10. minutě kombinační akci završil Štípek centrem od levé postranní čáry před ostravskou branku, kde se výtečně zorientoval Zahustel a hlavou zamířil k pravé tyči - 0:1. Boleslavská radost z vedení však trvala jen tři minuty.
Ve 13. minutě Dedič přenesl hru z levé na pravou stranu, tam se Lukeš prodral ke koncové lajně, odkud přihrál před branku a Fantiš snadno vyrovnal - 1:1.
V 17. minutě byli Boleslavští blízko opětovnému vedení. Jarolím založil akci, při níž Štajner posunul na Chramostu, kterého obránce zastavil faulem. Sudí ponechal výhodu a v ní Zahustel minul branku.
Ostravští se čím dál častěji hrnuli na boleslavskou branku. Miller vyboxoval Lukešův centr. Ščuk špatně rozehrál a Miller si poradil s Lukešovou střelou. Trestný kop z Lukešovy kopačky odhlavičkoval Johana. Další podařený Lukešův centr hlavičkoval Fantiš k pravé tyči, odkud míč famózním zákrokem vytáhl Miller na roh. Další roh byl po Fantišově zakončení Lukešovy akce. Ve 36. minutě nepotrestal Chramosta nedorozumění Lukeše s vlastním brankářem. Následoval boleslavský roh, posléze trestňák za faul na Kyselu, po němž Zahustel hlavou a Johana nohou nastřelili brankáře Bártu. A tak podle omšelé fotbalové zvyklosti přišel gólový trest.
Ve 38. minutě svižný ostravský útok vyvrcholil uvolněním Engelmanna, který vtrhl do boleslavského vápna a přízemní křížnou ranou prostřelil vyběhnuvšího Millera - 2:1.
Těsně před přestávkou Kukecova dalekonosná bomba vynesla Ostravě za přispění Millera pátý roh.

Druhý poločas začal neúspěšnými trestňáky Kukece na jedné a Brunclíka na druhé straně. V 55. minutě Lukešův roh zakončil zdařile Engelmann a gól nebyl jenom zásluhou výtečného zákroku Millera, který vzápětí vyrazil i Lukešovu dobře mířenou střelu. Za necelých pět minut běžel Lukeš sám na Millera, ale v poslední chvíli mu zakončení zmařil obětavým zákrokem Kysela. V 63. minutě podobně zabránil Bořil úspěšnému završení Rolincovy šance.
Zbylou půlhodinu se hrálo většinou na ostravské polovině hřiště a nezřídka dokonce jen v ostravském pokutovém území. Bohužel bez úspěšné boleslavské koncovky. Nejblíže vyrovnání byl v 75. minutě Chramosta, když si za obránci zpracoval Kúdelův pas, ale jeho zakončení po zemi napříč branky těsně minulo levou tyč. V 77. minutě ostravský gólman Bárta nepustil za svá záda střely Zahustela a Chramosty z bezprostřední blízkosti. Ani nastavené tři minuty na boleslavské prohře nic nezměnily.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Bořil - Jarolím, Ščuk (40. Brunclík) - Zahustel, Štajner (75. Jeslínek), Štípek (58. Nešpor) - Chramosta.

Sestava FC Baník Ostrava: Bárta - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Dedič - Lukeš, Droppa, Kukec, Engelmann (68. Milosavljev) - Fantiš (71.Kraut), Rolinc (86. Baránek).

Góly: 13. Fantiš, 38. Engelmann - 10. Zahustel

ŽK: Lukeš - Štípek, Kúdela, Brunclík

Rozhodčí: Královec - Moláček, Filípek

Diváků: 5491

Fanshop banner