Jeslínek posílí boleslavskou ofenzívu
Klub

Jeslínek posílí boleslavskou ofenzívu

Redakce

Útočník Jiří Jeslínek, který na konci letošního září oslaví šestadvacáté narozeniny, přestoupil do FK Mladá Boleslav z ukrajinského klubu FC Kryvbas Kryvyj Rog a je připravený nastoupit již v nejbližším mistrovském utkání.

Pražský rodák Jiří Jeslínek začínal s fotbalem v Dukle Praha. Odehrál celkem 42 zápasů za české reprezentační výběry dorostenců (U16, U17, U18, U19) a juniorů (U20, U21), v nichž nastřílel 9 gólů. K prvnímu ligovému utkání za dospělé však nastoupil za pražskou Spartu (kam z Dukly přestoupil v roce 1997) a to na podzim 2005. V tu samou sezónu v rudém dresu okusil Ligu mistrů v zápase proti švýcarskému FC Thun.

Ze Sparty postupně hostoval v tuzemských klubech SK Dynamo České Budějovice (2006-07), FK SIAD Most (2007), SK Kladno (2007) a FK Bohemians Praha (2008-10), než v roce 2011 přestoupil do ukrajinského klubu FC Kryvbas Kryvyj Rog, za který ve 42 mistrovských zápasech nastřílel 4 ligové góly. Klub však ekonomicky zkolaboval, a přestože soutěžní ročník 2012/13 ukončil na sedmém místě ze šestnácti účastníků, s elitní ukrajinskou soutěži Premier Liha se letos rozloučil.
„Po ekonomickém úpadku svého bývalého klubu hledal Jirka ambiciózní klub, který by měl vysoké sportovní cíle. To se mu v případě Mladé Boleslavi podařilo a na novou výzvu se už moc těší," řekl k Jeslínkovu přestupu hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti SPORT INVEST Group.

Jiří Jeslínek letošní letní přípravné období již absolvoval v Mladé Boleslavi s výjimkou přípravných zápasů. V závěru července se definitivně upsal FK Mladá Boleslav na jeden rok do konce června 2014. Mladoboleslavský trenér Ladislav Minář s ním počítá již pro nejbližší utkání Gambrinus ligy v Ostravě.
Jiří Jeslínek je synem stejnojmenného fotbalisty (nar. 1962), který vyrostl v pražské Slavii a hrával také v obraně Dukly Praha, RH Chebu, Sparty Praha, Hradce Králové a chorvatského Hajduku Split.

Fanshop banner