Přehráli staršího soupeře
Klub

Přehráli staršího soupeře

Redakce

V rámci soustředění v Ústí nad Orlicí porazili mladší dorostenci Mladé Boleslavi družstvo starších dorostenců ze Zábřehu na Moravě. Radost z výhry ve velice kvalitním utkání pokazilo vážnější zranění boleslavského útočníka Frommela.

Vstup do utkání patřil fotbalistům Zábřehu, když hned v úvodu si vytvořili tlak a několik nebezpečných rohových kopů, které se podařilo pozorně bránícím hráčům Mladé Boleslavi ubránit.
Hned, jak se podařilo našemu týmu vymanit z tlaku, dostal se k míči Vegricht a tvrdou střelou s pomocí teče bránícího hráče otevřel v 9. minutě skóre utkání - 1:0.
Ve 12. minutě chyboval ve středu hřiště Zorkler a nabídl tak šanci soupeři, který po úniku nastřelil tyčku. Ve 14. minutě po centru Kopala si našel míč Zorkler a nepříjemnou střelou vystrašil zábřehského brankáře. Ve 26. minutě Zábřehští z nadějné pozice měli výhodu trestného kopu, ale nastřelili pouze připravenou zeď. Ve 30. minutě kličkoval David Luňák s míčem tak dlouho, až o něj přišel a soupeři nabídnutou šanci úspěšně vyřešil brankář Truksa. Ve 31. minutě předvedli povedenou akci Novotný s Vegrichtem. Přetažený centr našel Zorklera a ten orazítkoval tyč hostující branky.
Ve 32. minutě kopal rohový kop Zorkler a v ukázkovém výskoku hlavičkující Kuhnel zavěsil míč do rohu branky - 2:0.

Ve 42. minutě musel hřiště nuceně opustit útočník Frommel, který se nepříjemně srazil s brankářem. ,,Bohužel podrobné vyšetření v nemocnici prokázalo naštípnuté žebro. Tato nepříjemnost zkazila dobrý dojem z utkání," smutně konstatoval boleslavský trenér Martin Mrvík. Ve 43. minutě ještě podržel boleslavský tým Truksa, který chytil nepříjemnou dalekonosnou střelu soupeře.r

Druhý poločas začal velkou šancí boleslavského týmu. V 52. minutě po kolmé nahrávce Stránského se řítil sám na brankáře Vodháněl, ale jeho přehození bylo nepřesné.
O minutu později vše napravil. Ladra našel Koška a ten opět vyslal Vodháněla, který se ponaučil z předchozího nezdaru, a tentokrát přehodil brankáře již přesné - 3:0.
V 55. minutě Zábřehští kopali rohový kop. Brankář Boleslavi v těžkém souboji o míč s vysokým útočníkem neuspěl a na zadní tyči volný další hráč Zábřehu snadno snížil - 3:1.

V 68. minutě při tlaku zábřehského týmu nepustil brankář Roudnický těžkou střelu z hranice pokutového území za svá záda. V 69. minutě předvedli nádhernou kombinaci boleslavští dorostenci. Po narážečkách Ladry s Vodhánělem nedosáhl Marek Luňák na míč u zadní tyče. V 75. minutě opět Boleslavští vyšachovali soupeřovu obranu, tentokrát ve spolupráci Stránského s Markem Luňákem. Předložili krásný míč před branku Ladrovi a ten střelou z první trefil tělo posledního bránícího hráče hostů. V 76. minutě po individuální akci Ladry a jeho nádherné kolmé nahrávce neuspěl sám před brankou Dohnalík.
V 85. minutě Ladra našel Koška, ten posunul na Vodháněla, který po kličce úspěšně zakončil k levé tyči brankáře Zábřehu - 4:1.
V 87. minutě se řítili tři boleslavští hráči na jednoho soupeřova obránce. Šanci na sebe vzal Ladra, ale míč se od brankáře pouze odrazil k Luňákovi a ten z dorážky nastřelil jen tyčku odkryté branky.

Sestava FK Mladá Boleslav U17 v 1. poločase: Truksa - Zabilanský, Marek, D. Luňák, Kopal - Kuhnel, Zorkler - Novotný (30. Frommel - 42. M.Luňák), Vegricht, Dohnalík - Kubát.
Sestava FK Mladá Boleslav U17 v 1. poločase: Roudnický - Košek, Malý, Toman, Kopa - Stránský - M.Luňák, Ladra, Vodháněl, Šulc - Kubát (65. Dohnalík).

Branky FK MB U17: 9. Vegricht, 32. Kuhnel, 53 a 85. Vodháněl

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík k utkání řekl: ,,Začátek patřil soupeři a prvních deset minut jsme jen koukali. V dalších minutách jsme se vyrovnali s důrazem starších hráčů a začali předvádět slušné fotbalové momenty. Podařilo se nám vstřelit první branku, která nás nakopla k dobrému výkonu po zbytek utkání. Celý tým musím za předvedený výkon pochválit. Jsem rád, že si hráči po nepovedeném utkání s Libercem vzali kritické hodnocení k srdci a v dalším utkání předvedli zlepšení. Mrzí mě pouze nepříjemné zranění našeho Frommela."

Další utkání na soustředění v Ústí nad Orlicí sehrají boleslavští mladší dorostenci s týmem Svitav U19 v sobotu 27.7. od 19 hodin místo původně stanoveného výkopu v 15 hodin. Důvodem časového posunutí jsou předpokládané tropické teploty v sobotním odpoledni.

Fanshop banner