Soupeř byl produktivnější, povzdechl si boleslavský kouč
Klub

Soupeř byl produktivnější, povzdechl si boleslavský kouč

Redakce

Po remízovém utkání s Příbramí byl boleslavský trenér Ladislav Minář rozčarovaný především z množství neproměněných šancí, naopak jeho protivník František Straka zářil nad ziskem jednoho bodu.

„Chtěli jsme do podzimní části vstoupit úspěšně, a to se nám nepodařilo," řekl na úvod hodnocení utkání Boleslav - Příbram 1:1 boleslavský sportovní ředitel a trenér mužstva Ladislav Minář. „Vstup do utkání z naší strany byl velmi dobrý, měli jsme hodně střeleckých příležitosti a Chramosta tři tutové šance, bohužel jsme dali jen jeden gól. Vyhráli jsme zaslouženě poločas. Druhá půlka už neměla kvalitu, protože oběma soupeřům docházely síly. My už nebyli tak silní na balónu a nebezpeční v koncovce, jako před přestávkou. V prvním poločase jsme mohli utkání rozhodnout v náš prospěch. I když jsme nebyli ve druhé půli tak dobří, jako v první, přesto si myslím, že tolik zkušené mužstvo, jaké máme, mělo uhrát i těsnou výhru jedna nula. Když to shrnu, tak soupeř byl produktivnější, neboť měl dvě šance a jednu dal, kdežto my jich měli více a dali z nich jenom jeden gól," shrnul své dojmy Minář.

Když jej novináři vyzvali, aby se vyjádřil k výkonům jednotlivých hráčů, řekl: „Podíl Mareše na vyrovnávacím gólu je velký. Štajner měl první půli jednoznačně lepší než druhou, což ovšem platilo o všech našich hráčích. Čekám, že Štajnerův přínos pro mužstvo bude zápas od zápasu větší. Měl na kopačce gól na dva nula, a kdyby tu šanci dal, bylo by po zápase. Jeden hráč však mužstvo nedělá, to bych se musel zlobit na Chramostu, že nedal tři jasné šance. Kdyby je proměnil, mohli jsme utkání dohrávat v pohodě. Štípek zahrál tak, jak jsme si představovali, ale po hodině hry ho chytaly křeče, síly docházely také Zahustelovi, který se hlásil o vystřídání."

Příbramský kouč František Straka zářil: „Jsem spokojený, že jsme dokázali v Boleslavi uhrát bod. Nezačali jsme dobře, hráli ustrašeně, ale přesto jsem věřil, že s přibývajícím časem zahrozíme. I když Boleslav měla v první půli velké šance, my měli Krbečkem také příležitost ke skórování. Druhý poločas se náš výkon zvednul a hráči začali hrát, co jsem od nich chtěl. Více si věřili, lépe kombinovali a sázeli na brejky, z nichž jeden se vydařil. Boleslav byla lepší především v prvním poločase, a proto jsme za remízu hodně rádi." Důležitý vyrovnávací gól dal Petr Švancara, který do Příbrami přišel toto léto z Brna. „Na Švancaru moc spoléhám, je v útočné fázi hodně platným hráčem, jaký nám v uplynulé sezóně chyběl. Kdokoliv jiný by z té dnešní situace gól nedal," dodal František Straka.

Fanshop banner