Na úvod ligy vyhráli jen poločas
Klub

Na úvod ligy vyhráli jen poločas

Redakce

Boleslavští začali ligový ročník 2013/14 aktivně a zaslouženě vyhráli poločas, ve kterém z mnoha šancí skórovali pouze jednou, za což je příbramský soupeř sedm minut před koncem potrestal vyrovnáním.

Boleslav s Příbramí se letos potkaly na fotbalovém hřišti již počtvrté. Boleslavští v jarním mistráku vyhráli těsně 1:0 vlastním gólem příbramského Hájovského a v letní přípravě dvakrát na hřišti ve Dlouhé Lhotě 2:0 (Johana, Ščuk) a 2:1 (Chramosta, Sloboda - Brandner). Čtvrtý duel už se jim nepovedl, když na domácím hřišti v úvodu podzimní ligové sezóny remizovali 1:1 (Ščuk - Švancara).
Příbrami chyběl Azíz pykající za vyloučení v závěru minulého ligového ročníku.
K dlouhodobým boleslavským marodům Nešporovi, Dosoudilovi, Magerovi, Janíčkovi, Rosovi a Hůlkovi bezprostředně před zápasem přibyli zranění Smejkal a Štohanzl.

První poločas začali Boleslavští s chutí a dvacet minut příbramského rivala jasně přehrávali. Bohužel dlouho bez gólového vyjádření. Dvě vyložené střelecké příležitosti nedal Chramosta. Ve 4. minutě po Ščukově přihrávce těsně minul branku a v 18. minutě po spolupráci Fabiána se Zahustelem opět mířil nepřesně.
Příbramští přestáli boleslavský tlak bez úhony a hru na chvíli vyrovnali. Ve 28. minutě Abrahamovu bombu Miller vyrazil před sebe a Krbečkovu dorážku nohou vytlačil na roh. Ve 32. minutě Zahustel přihrál Štajnerovi a ten nezištně uvolnil Chramostu, jenž sám proti Hruškovi do třetice neuspěl, když nastřelil brankářovu nohu.
Ve 41. minutě se na pravé straně přes dva protihráče prosadil Štípek a jeho parádní centr u vzdálenější tyče hlavičkoval úspěšně do příbramské sítě Ščuk - 1:0.
Vzápětí byla Příbram blízko vyrovnání, ale Fabián centr z levé strany před Brandnerem v poslední chvíli ukopl na roh. Poločas tak skončil nejtěsnějším vedením Boleslavi.

Druhý poločas už nebyl tak dramatický, jako první. V úmorném vedru tempo viditelně uvadalo, jak všichni aktéři šetřili síly. Když Boleslavští předpokládaným druhým gólem soupeře nedorazili, i když měli častěji míč pod kontrolou, tak se Příbram začala nadechovat k čím dál nebezpečnějším brejkům.
V 55. minutě šikovný Štípkův centr nezužitkovali Zahustel ani Chramosta. V 63. minutě po spolupráci s Chramostou se do střelecké šance dostal Štajner, ale z úhlu pouze rozvlnil boční síť. V 74. minutě se Štípek marně prodíral do příbramského vápna, odražený míč bez přípravy napálil Štajner, ale ze dvaceti metrů branku minul.
Pro Boleslav krutě osudná chvíle nastala v 83. minutě. Sice získala roh, ale po jeho rozehrání centr úspěšně vyboxoval mimo vápno Hruška, načež Mareš prohrál souboj nedaleko půlící čáry a Příbram vyrazila do protiútoku. V jeho finále Švancara obešel i Millera a z úhlu technickou střelou vyrovnal - 1:1.
Ve zbylé desetiminutovce (včetně tříminutového prodloužení) už Boleslav se ztrátou dvou bodů nic neudělala, byť se všichni hráči proti pozorně hrajícímu a urputně bojujícímu soupeři hodně snažili.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián - Jarolím, Ščuk (79. Brunclík) - Zahustel (88. Bořil), Štajner, Štípek (80. Jakub Mareš) - Chramosta.

Sestava1. FK Příbram: Hruška - Jugas, Mišun, Hájovský, Pleško (46. Danoski) - Divíšek, Tarczal, Abraham (64. T.Pilík), Brandner (80. Stratil) - Švancara, Krbeček.

Góly: 41. Ščuk - 83. Švancara

ŽK: Kysela, Jarolím - Mišun, Švancara, Divíšek

Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Pilný

Diváků: 3278

Fanshop banner