Start do ligy je důležitý, vědí všichni
Klub

Start do ligy je důležitý, vědí všichni

Redakce

Utkání 1. kola Gambrinus ligy 2013/14 FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram, které se hraje v pondělí 22. července 2013 od 18 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, je očekávané především příznivci obou týmů, kteří jsou zvědaví, kdo potvrdí či vyvrátí proklamované ambice.

Vedení mladoboleslavského klubu je zdrženlivé při vyhlašování sportovních cílů. „Před loňskou sezónou jsme dobře doplnili mužstvo, ale množství zranění nás zaskočilo, že jsme byli rádi, když jsme ligou projeli bez starostí se záchranou. Nyní jsme na novém začátku a domnívám se, že jsme mužstvo dobře poskládali a budeme patřit mezi nejlepší v lize i poháru," prohlásil ředitel klubu FK Mladá Boleslav Michael Doležal. „S obměnou hráčského kádru jsem spokojený, protože přišli hráči do ofenzívy a vrátili se uzdravení po dlouhodobých zraněních. V porovnání s předchozím ročníkem budeme mít větší kvalitu ve hře dopředu," míní sportovní ředitel a hlavní trenér FK Mladá Boleslav Ladislav Minář.
Šéfové klubu stejně jako hráči i fandové si jsou vědomi důležitosti vstupního utkání do nového ligového ročníku. Bude při něm chybět šestice zraněných fotbalistů. Útočník Martin Nešpor doléčuje poraněné kolenní vazy z květnového pohárového finále. Stoper Radek Dosoudil je v rekonvalescenci po operaci zlomené nohy z květnového pohárového semifinále. Útočník Lukáš Magera je v rekonvalescenci po operaci přetrženého křížového vazu v koleni z květnového pohárového semifinále. Defenzivní hráč Tomáš Janíček je v rekonvalescenci po únorové náročné operaci levého kolena. Obránce Antonín Rosa si v posledním přípravném utkání letošního léta poranil achilovku. Mladý obránce Lukáš Hůlka si v závěru letní přípravy na tréninku poranil levé koleno.

Příbramští budou postrádat především technického záložníka a reprezentanta Kuvajtu Azíze Mašána, jenž pyká za vyloučení v posledním utkání minulého ligového ročníku.
Pro mladoboleslavskou branku by největší hrozbou měl být Petr Švancara, který do Příbrami přestoupil v létě z Brna. Charismatický trenér František Straka se snaží mužstvu naordinovat herní změnu. „Snažíme se hrát po zemi kombinačně. Nechceme zbytečně nakopávat míče," prohlásil trenér František Straka v úvodu letní přípravy. V ní Příbramští třikrát vyhráli a čtyřikrát prohráli, nejvíce letních gólů dal Krbeček, který se prosadil třikrát.

Mladá Boleslav v letní přípravě sehrála osm utkání. Vyhrála pět a prohrála tři. Góly stříleli: 4 - Chramosta, 3 - Ščuk, 2 - Zahustel, 1 - Smejkal, Sloboda, Jarolím, Brunclík, Johana, Mareš, Sivrič, Fabián, Klobása.

Fanshop banner