Diváci viděli deset gólů
Klub

Diváci viděli deset gólů

Redakce

Poslední příprava, takzvaná generální zkouška před startem Gambrinus ligy boleslavským fotbalistům vyšla především střelecky. Už v prvním poločase naložili soupeři pět gólů. Ve druhém přidali další dva, ale také tři inkasovali.

Varnsdorfští fotbalisté přijeli do Mladé Boleslavi téměř přesně po jednom roce. V sobotu 14.7.2012 skončilo utkání FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf 3:1. Boleslavské góly dávali Nešpor, Mareš a Magera, za soupeře skóroval Tvaroha, boleslavský hráč ve Varnsdorfu hostující. Vloni to byla boleslavská generálka na ligový ročník 2012/13. Letošní duel byl mimořádně bohatý na góly, diváci jich viděli celkem deset.

První poločas začaly oba týmy ofenzívně a deset minut to vypadalo na vyrovnaný duel. První gólovou příležitost měl Varnsdorf. V 7. minutě se k centru Jakobovského dostal dříve než brankář Miller varnsdorfský útočník Volf, ovšem hlavičkoval z malého vápna těsně vedle. A tak první gól dala Boleslav.
V 10. minutě obléhání varnsdorfského pokutového území vyvrcholilo slalomem Jarolíma, jenž přes tři protivníky pronikl do vápna a o nekompromisní koncovku se postaral Zahustel - 1:0.
V 11. minutě centr Fabiána téměř od levého rohového praporku gólově zužitkoval Chramosta - 2:0.

Po rychlém vedení Boleslavští nepolevili a pokračovali v dobývání soupeřovy branky. A zanedlouho přidali další tři góly.
V 18. minutě utekl po levém křídle Štípek a pravou šajtlí poslal míč před branku, kde byl ve správný čas na správném místě Chramosta a nedal brankáři Porcalovi šanci - 3:0.
Ve 25. minutě kopal Jarolím trestňák a na jeho přesný oblouček naběhl na rohu malého vápna Zahustel. Jeho zakončení bez přípravy Porcal vyrazil, dorážka však už skončila v síti - 4:0.

O minutu později Zahustelův volej z patnácti metrů těsně minul varnsdorfskou branku.
Ve 29. minutě Kysela přenesl hru z pravé na levou stranu hřiště, Štípek míč zpracoval a perfektně odcentroval levačkou na Ščuka, který hlavou z malého vápna úspěšně zakončil - 5:0.
Pět minut před přestávkou získal Varnsdorf rohový kop, ale neprosadil se. Neúspěchem skončila i spolupráce Volfa s Breitem, který z hranice vápna boleslavskou branku minul. Ve 42. minutě Štajner přelobovat varnsdorfského Porcala, ale z gólu se neradoval, neboť míč skončil na břevně.

Do druhého poločasu boleslavský trenér maximálně prostřídal sestavu, když zvedl z lavičky všech sedm náhradníků. Varnsdorf nesložil zbraně a hned v 50. minutě předvedl svižný atak, který zarazil až stoper Smejkal.
V 51. minutě po Brunclíkově ztrátě míče Mikinič obešel Smejkala a umístěnou přízemní ranou k levé tyči překonal boleslavského brankáře Diviše - 5:1.
V 64. minutě parádně falšovaný trestňák z kopačky Brunclíka skončil rohem, který Brunclík rozehrál tak povedeně, že si Boleslav připsala další roh. Ten rozehrál pro změnu Štajner, ale spoluhráče nenašel a varnsdorfský protiútok zastavil až Bořil v boleslavském vápně.
V 58. minutě po Brunclíkem rozehraném rohu hlavičkoval Kúdela do brankáře, od kterého skončil míč za koncovou lajnou. Následoval další boleslavský roh a opět ho provedl povedeně Brunclík, tentokrát hlavičkoval Smejkal a gólově - 6:1.
V 71. minutě Mareš parádně přihrál rozběhnutému Štípkovi, jeho přízemní ránu Fendrich vyrazil pouze k dobíhajícímu Klobásovi, který se bez obtíží trefil do odkryté branky - 7:1.

V 76. minutě boleslavský gólman Diviš vychytal Justa, který se prodral do vápna a nebezpečně vystřelil.
V 78. minutě za dlouhým nákopem z varnsdorfské obrany vysprintoval Mikinič, proti kterému brankář Diviš vyběhl až mimo pokutové území, kde si uvědomil, že nemůže míč chytit do rukou a jeho zaváhání soupeř dokonale využil ke skórování do prázdné branky - 7:2.
Posledních deset minut se dohrávalo dost neurovnaně, na což Boleslav doplatila třetím inkasovaným gólem. Ještě před ním si brankář Diviš poradil se střelou Mikiniče a krátce po něm s trestným kopem Breiteho.
V 85. minutě šňůru nedůsledností boleslavské defenzívy potrestal Synek, ve Varnsdorfu hostující boleslavský hráč, jenž průnik před Divišovu branku završil přízemní ranou, která se do sítě odrazila od levé tyče - 7:3.
V poslední minutě běžel Zahustel sám na varnsdorfskou branku a když se místo zakončení rozhodl pro přihrávku na Ščuka, obránce jeho záměr vystihl a poslední šanci zápasu zmařil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller (46. Diviš) - Kysela (46. Bořil), Johana (46. Smejkal), Kúdela, Fabián (46. Rosa, 77. Štípek) - Jarolím (46. Brunclík), Ščuk - Zahustel (46. Štohanzl), Štajner (61. Klobása), Štípek (72. Zahustel) - Chramosta (46. Mareš).

Sestava FK Varnsdorf: Porcal (61. Fendrich) - Jakobovský (32. Kouřil), Zbrožek (32. Šraga), Filip, Tvaroha - Cana (61. Daníček), Kotiš - Rudnytskyy (61 Just), Breite, Volf (46. Mikinič) - Schubert (46. Synek).

Góly: 10. a 25. Zahustel, 11. a 18. Chramosta, 29. Ščuk, 58. Smejkal, 71. Klobása - 51. a 78. Mikinič, 85. Synek.

ŽK: Brunclík

Rozhodčí: Bílek - Kříž, Martínek

Diváků: 1200

Fanshop banner