Chceme hrát nahoře, vyhlašují ředitel, trenér i hráči
Klub

Chceme hrát nahoře, vyhlašují ředitel, trenér i hráči

Redakce

Předsezónní tisková konference FK Mladá Boleslav se konala v pondělí 15. července tři hodiny před závěrečným přípravným utkáním s Varnsdorfem. Přítomni byli a na novinářské dotazy odpovídali ředitel klubu Michael Doležal, sportovní ředitel a trenér Ladislav Minář, tiskový mluvčí Jiří Koros, hráči prvoligového týmu Jiří Štajner a Jan Chramosta.

Ředitel klubu FK Mladá Boleslav Michael Doležal:
- Snažíme se hospodařit s vyrovnaným rozpočtem ve výši osmdesáti až pětaosmdesáti milionů korun.
- Kádr máme na slušné úrovni. Chceme zatraktivnit hru a předvádět ofenzivní fotbal bez chyb, které nás provázely v předchozím roce.
- Pod dojmem loňské sezóny, kdy jsme dobře doplnili mužstvo, ale množství zranění nás zaskočilo, že jsme byli rádi, když jsme ligou projeli bez starostí se záchranou. Nyní jsme na novém začátku a domnívám se, že jsme mužstvo dobře poskládali a budeme patřit mezi nejlepší v lize i poháru.

Sportovní ředitel a hlavní trenér FK Mladá Boleslav Ladislav Minář:
- Základní kádr pro Gambrinus ligu tvoří sedmnáct zkušených hráčů, tři dorostenci a tři brankáři, tento třiadvacetičlenný kádr je pro nejbližší týdny uzavřený a jeho rozšiřování momentálně neplánujeme.
- S obměnou hráčského kádru jsem spokojený, protože přišli hráči do ofenzívy a vrátili se uzdravení po dlouhodobých zraněních. V porovnání s předchozím ročníkem budeme mít větší kvalitu ve hře dopředu.
- Minulý rok jsme měli velké zdravotní problémy a ty nám zmařily dosažení plánovaných cílů. Proto letos říkám, že když budeme zdraví, je předpoklad, že budeme úspěšní, a s vyhlašováním konkrétních sportovních cílů počkám až po podzimní sezóně.
- Kapitánem mužstva bude Petr Johana. Vycházím z toho, co fungovalo minulou sezónu. Petr je potřebným lídrem na hřišti i v kabině.

Letní ofenzivní posila Jiří Štajner:

- Chceme hrát nahoře, máme na to kádr potřebně široký i vyrovnaný, ale všechno se ukáže až na hřišti. Důležitý bude start do mistrovské sezóny.

Kanonýr mužstva Jan Chramosta:
- Gambrinus liga je vyrovnaná a každý v ní může porazit každého. Domnívám se, že šest až sedm týmů bude hrát o nejvyšší příčky a věřím, že budeme jedním z nich.

Fanshop banner