Generálka na ligu proti Varnsdorfu v pondělním podvečeru
Klub

Generálka na ligu proti Varnsdorfu v pondělním podvečeru

Redakce

Posledním letním přípravným utkáním a tím pádem generální zkouškou na start Gambrinus ligy bude střetnutí FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf v pondělí 15. července od 18 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. Vstup pro všechny fanoušky je zdarma.

Pondělní termín závěrečné přípravy odpovídá tomu, že úvodní mistrovské utkání ročníku 2013/14 Gambrinus ligy hraje FK Mladá Boleslav proti Příbrami také v pondělí, ovšem o týden později 22. července také od 18 hodin.
V době pondělního utkání bude otevřený fanshop v karavanu s čerstvou nabídkou pro příznivce boleslavských barev. Následující den, čili v úterý 16.7. bude fanshop v přízemí jižní tribuny zavřený.

V letošní letní přípravě sehrála Mladá Boleslav dosud sedm utkání. Z nich vyhrála čtyři a prohrála tři při celkově aktivním skóre 11:9. Na jedenácti nastřílených gólech se podílelo devět hráčů. Po dvou dali Chramosta a Ščuk, po jednom přidali Sloboda, Jarolím, Brunclík, Johana, Mareš, Sivrič, Fabián.

Přehled přípravných utkání v létě 2013
Pátek 21.6. Zaglebie Lubin - FK MB 0:1
Pátek 21.6. Zaglebie Lubin - FK MB 2:1
Pátek 28.6. (hřiště Dlouhá Lhota) 1. FK Příbram - FK MB 0:2
Pátek 28.6. (hřiště Dlouhá Lhota) 1. FK Příbram - FK MB 1:2
Úterý 2.7. (hřiště Hořice) FC Viktoria Žižkov - FK MB 4:2
Čtvrtek 4.7. (hřiště Rejšice) SK Dynamo České Budějovice - FK MB 0:2
Sobota 6. 7. FK MB - FK Baník Most 1:2

Střetnutí s Varnsdorfem bude poslední letní prověrkou podobně jako před rokem. V sobotu 14.7.2012 skončilo utkání FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf 3:1. Boleslavské góly dávali Nešpor, Mareš a Magera, za soupeře skóroval Tvaroha, boleslavský hráč ve Varnsdorfu hostující.
V uplynulém ročníku 2012/13 byl Varnsdorf dlouho jedním z kandidátů postupu z Národní fotbalové ligy do elitní Gambrinus ligy, v konečné tabulce skončil pátý se sedmibodovou ztrátou na druhou postupovou příčku.
FK Mladá Boleslav s varnsdorfským klubem úspěšně spolupracuje. V minulém soutěžním ročníku ve Varnsdorfu hostovala pětice boleslavských hráčů, a to konkrétně Tvaroha, Volf, Schubert, Fabián a Zbrožek. V následujícím ročníku hostujícími hráči s největší pravděpodobností budou Tvaroha, Volf, Zbrožek, Schubert a Synek.

Fanshop banner