Fandové debatovali se šéfy klubu i fotbalisty
Klub

Fandové debatovali se šéfy klubu i fotbalisty

Redakce

Ve středu 10. července odpoledne, tedy necelé dva týdny před startem nového ligového ročníku, pozvalo vedení FK Mladá Boleslav své fanoušky na předsezónní besedu. Tak jako fotbalový zápas, i setkání s fandy mělo dva poločasy.

Nejprve na dotazy odpovídali představitelé klubového vedení a později trenér a hráči prvoligového týmu.
Akci moderoval manažer klubové komunikace Jiří Koros. Na dotazy odpovídali fotbalový prezident Josef Dufek, ředitel klubu Michael Doležal a předseda nového fanklubu občanského sdružení Blue&White Ondřej Dvořák. „Chceme vrátit správnou fanouškovskou atmosféru do hlediště boleslavské fotbalové arény a obnovit výjezdy na venkovní soutěžní utkání s odpovídající atmosférou bez výtržníků," pravil Ondřej Dvořák. Shodný zájem na podpoře skutečných příznivců mladoboleslavského fotbalu deklarovali i prezident Josef Dufek s ředitelem klubu Michaelem Doležalem.
„Rozpočet klubu bude maximálně osmdesát milionů korun, pokud neuděláme nějaký zahraniční transfer. Momentálně se k žádnému neschyluje, protože se totálně zastavily přestupové trhy v Evropě," odpověděl Josef Dufek na zvídavý dotaz jednoho z fanoušků. Fotbalový prezident zdůraznil, že bez podpory místní automobilky Škoda Auto, v automobilce působící odborové organizace Kovo MB, mladoboleslavského magistrátu, společnosti Ško-Energo a řady dalších partnerů by v Mladé Boleslavi fotbal nemohl existovat.
V diskusi o hracím dnu domácích ligových utkání se opakovaně potvrdilo, že se všichni zainteresovaní (diváci, šéfové klubů, fotbalový svaz, televize) na ideálním termínu neshodnou.

Po krátké přestávce beseda pokračovala s trenérem a hráči. Mezi fandy se dostavili asistent hlavního trenéra Milan Pechanec, stoper Petr Johana, záložník David Jarolím a nejzářivější letní posila Jiří Štajner. Sportovní ředitel a trenér Ladislav Minář se omluvil ze zdravotních důvodů.
Milan Pechanec slíbil fanouškům, že mužstvo bude hrát a bojovat tak, aby patřilo opět mezi ty nejlepší kluby v Gambrinus lize.
Řeč přišla také na mladé odchovance, kteří z mistrovského dorostu povýšili do dospělého týmu. „Příprava ukázala, že s mladými Klobásou, Hůlkou a Geisslerem můžeme počítat, i když budou všichni tři potřebovat čas na adaptaci v dospělém fotbale. Šanci však jistě dostanou," uvedl Milan Pechanec. „Je vidět, že především Hůlka a Klobása na dospělý fotbal mají, ale není opravdu jednoduché se dostat z dorostu hned do dospělé sestavy. Mají opravdu talent a velkou šanci," doplnil trenérův názor zkušený hráč David Jarolím.
Trenér Pechanec i přítomná trojice fotbalistů čelili kritice fandů za nevydařené přípravné zápasy a především za ten prohraný s druholigovou Viktorii Žižkov, od které Boleslavští inkasovali čtyři góly.
David Jarolím si pochvaloval spolupráci s Jasminem Ščukem a v té souvislosti prohlásil, že příchodem Jiřího Štajnera získá boleslavská hra na variabilnosti a tím pádem i na produktivitě.
Na konkrétní dotaz Petr Johana odpověděl, že hráči v náročnosti a účelnosti letní přípravy organizované v zahraničí nebo v domácích podmínkách rozdíl nevidí.
Samozřejmě přišla řeč také na nedávný nával poranění kolenní vazů v řadách mladoboleslavských fotbalistů. „Určitě to nebylo vlivem tréninkového přetížení," odmítl chybu v tréninkovém procesu Milan Pechanec a zároveň přiznal, že při vyhodnocování nečekaného množství zranění, jaké mladoboleslavský tým zažil v uplynulém ročníku, se na jednoznačné příčině neshodli.

Fanshop banner