Lukáš Opiela přestoupil do Senice
Klub

Lukáš Opiela přestoupil do Senice

Redakce

Šestadvacetiletý záložník Lukáš Opiela skončil po pěti letech v FK Mladá Boleslav a dohodl se na profesionálním kontraktu v FK Senice, druhém týmu uplynulého ročníku slovenské Corgoň ligy.

Rodák z Humenného jako naděje slovenského fotbalu reprezentoval Slovensko v dorosteneckých družstvech a byl členem širší nominace slovenské jednadvacítky. V české Gmabrinus lize působil ve dvou klubech. Nejprve v FC Tescoma Zlín (2005-08), kde odehrál 53 mistráků a dal jeden gól, a potom v FK Mladá Boleslav (2008-13), kde si připsal 80 prvoligových startů a tři góly.
Jeho mladoboleslavské působení negativně poznamenalo těžké zranění. V říjnu 2011 nedohrál ligové utkání v Teplicích kvůli zlomenině holenní kosti. Na hřiště se po operaci a téměř roční rekonvalescenci vrátil v létě 2012, ale stálé místo v základní sestavě zpět nezískal a nastoupil jen do devíti ligových utkání.
Naposledy mladoboleslavský dres oblékl v úterý 2. července v přátelském utkání na hořovickém hřišti proti Viktorii Žižkov. Slovenské Senici se upsal na dva roky.

Fanshop banner