Překvapivá prohra s druholigovým soupeřem
Klub

Překvapivá prohra s druholigovým soupeřem

Redakce

Příprava s druholigovým soupeřem na hřišti v areálu mladoboleslavského Městského stadionu se uskutečnila v sobotním letním počasí a skončila třetí letní prohrou. S blížícím se startem mistrovské sezóny nečekanou a hodně nepříjemnou.

První poločas začali Boleslavští sebevědomě a soupeře přehrávali, což za necelou půlhodinu vyjádřili vedoucím gólem. První střelu na branku však měl na svědomí Nečas v mosteckém dresu, ale Diviše, jenž nastoupil premiérově v boleslavské brance, nezaskočil. V 9. minutě Fabiánův centr zleva před Chramostou obránce soupeře uklidil do rohu. Ve 12. minutě Chramosta pěkně posunul na rozběhnutého Fabiána, jenž zleva odcentroval a Zahustel hlavou minul branku. V 16. minutě centr mosteckého Bělouška stáhnul brankář Diviš. O minutu později zkoušel Štajner zaskočit brankáře Belaně střelou ze třiceti metrů, ale branku netrefil. Ve 22. minutě Ščukovu střelu z dálky přikryl u pravé tyče Belaň.
Ve 23. minutě Johana perfektně přihrál za obranu Kyselovi a po jeho nezištném přiťuknutí se zakončením bez přípravy prosadil Chramosta - 1:0.
Dvě minuty po gólu byl faulován unikající Chramosta a trestný kop poslal Štajner mimo branku. Ve 28. minutě Chramosta utekl po levé straně a jeho přízemní centr před Ščukem obránce odkopl do rohu.
Ve 29. minutě mostecký Jan Procházka nečekanou střelou do pravého horního růžku vyrovnal - 1:1.
Tři minuty po vyrovnání Mostečtí opět ohrozili boleslavskou branku, naštěstí Fabián stihnul míč před Nečasem ukopnout do rohu. Ve 35. minutě utekl po pravé straně Kysela, ale nepropasíroval před branku míč na Zahustela ani na Chramostu. V té samé minutě centr z trestného kopu Fabiána hlavičkoval Rosa těsně vedle branky.
V poslední minutě poločasu Fabián ztratil na půlce míč, mostecký Novotný utekl boleslavské obraně a po jeho přihrávce prostřelil Diviše podruhé Ezequiel - 1:2.

Do druhého poločasu vyslal boleslavský trenér téměř jiné mužstvo, nevystřídal pouze brankáře. Na nepříznivém skóre se však nic nezměnilo.
V 54. minutě po Bořilově centru hlavičkoval povedeně Brunclík, ale gólman Divkovič vytáhl jistý gól nad břevno. V 57. minutě přežila mostecká defenzíva se štěstím dva slepené rohy, po jejichž rozehrání se neujaly boleslavské střely ani hlavičky. Bez efektu skončil i Sivričův únik v 61. minutě. O dvě minuty později Štípek obral protihráče a tvrdě vystřelil z pětadvaceti metrů, gólman zabránil gólu bravurní robinsonádou k pravé tyči. V 64. minutě po centru Geisslera přestřelil Sivrič branku. V 68. minutě založil boleslavský útok brankář Diviš vyhozením míče na Bořila, ten dal Klobásovi, jenž se uvolnil kličkou na hranici vápna, ale branku přestřelil. V 70. minutě Most zaútočil nebezpečně po pravém křídle a centr od boleslavské branky odvrátil hlavou Smejkal. V 76. minutě Nessoumou utekl po pravé straně boleslavské obraně a po jeho přihrávce přestřelil Duchnič z malého vápna branku. V 86. minutě Sivrič z pravé strany parádně přihrál Štípkovi, jenž zdařile obstřelil gólmana Divkoviče, ale na brankové lajně zasáhl obránce a zabránil téměř jistému gólu. V 87. minutě Duchničovu ránu z dvaceti metrů Diviš lapil. Na druhé straně po Marešově centru Bořil hlavičkoval nad. V posledních vteřinách trestný kop Jana Procházky z místa kousek od rohového praporku Diviš u bližší tyče kryl.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Diviš - Kysela, Johana, Rosa, Fabián - Ščuk, Jarolím - Zahustel, Štajner, Štohanzl - Chramosta.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Diviš - Geissler, Hůlka, Smejkal, Bořil - Kúdela, Brunclík - Štípek, Klobása, Sivrič - Mareš.

Sestava FK Baník Most: Belaň (46. Divkovič) - Novotný (75. Běloušek), Běloušek (46. Kopas), Charuza, Řehák (46. Nobst) - Jan Procházka - Nečas (46. Da Silva), Kotlan (46. Duchnič), Ezequiel - Ježdík - Jiří Procházka (46. Nessoumou).

Góly: 23. Chramosta - 29. Jan Procházka, 45. Ezequiel

Rozhodčí: Poživil - Krupa, Pekař

Diváků: 350

Fanshop banner