Druholigové Jihočechy přehráli
Klub

Druholigové Jihočechy přehráli

Redakce

Boleslavští budějovické mužstvo, které letos sestoupilo do druhé ligy, přehráli. Herní převahu však vyjádřili až po změně stran dvěma pěknými góly. Hrálo se za horkého letního počasí na tradičně dobře připraveném hřišti v Rejšicích.

První poločas boleslavské aktivní hře scházela gólová efektivita. V úvodní desetiminutovce si Boleslavští vynutili pouze jeden trestný kop a tomu se Budějovice snadno ubránily. Ve 13. minutě Fabián zacentroval zleva a Chramosta hlavičkoval těsně vedle. O dvě minuty později po faulu na Štípka kopal Fabián trestňák, ale nastřelil hráčskou zeď. O chvíli později po přihrávce od Ščuka vybojoval Štajner roh, který rozehrál Fabián a po Štajnerově hlavičce Chramosta přestřelil. Ve 20. minutě přežily Budějovice Fabiánův další trestňák. Zanedlouho po Smejkalově ztrátě míče rychlý budějovický protiútok vyústil v přihrávku Němcovi do vápna, kde byl však Miller včas na zemi a náznak šance zmařil. Ve 35. minutě po Fabiánově rohu se jeho spoluhráči marně pokoušeli o přesnou koncovku. O dvě minuty později další Fabiánův roh snadno stáhl brankář. Ve 40. minutě Budějovice získaly svůj první roh a po jeho rozehrání přesně vystřelil Hanzlík, ale u levé tyče dobře zasáhl Miller.

Druhý poločas začal překvapivě dvěma slepenými budějovickými rohy, které však čisté boleslavské konto nezměnily. Potom převzala dirigentskou taktovku utkání opět Boleslav. V 50. minutě po kombinaci Kysely s Chramostou se ke střelbě dostal Štajner, ale jeho ránu obránce srazil do rohu.
V 51. minutě Štajner zprava zacentroval před branku, kde Chramosta míč minul, ale u vzdálenější tyče osamocený Ščuk rázně akci ukončil přesnou střelou - 0:1.
Chvíli po gólu Štajner uvolnil Chramostu a jeho zakončení obránce srazil do rohu. Fabiánův roh soupeř odvrátil za cenu další podobné standardní situace, ale té se také Budějovice ubránily. V dalších minutách se jim podařilo hru vyrovnat a na dostřel Millera se dostaly v deseti minutách častěji, než za celý předchozí čas. Boleslavskou defenzívu však nepřekonaly a jednou je zastavil rozhodčí kvůli ofsajdu. V 65. minutě Benátův roh zakončil Ibragimov hlavou k levé tyči, načež následoval další budějovický roh, ale z toho už nebezpečí pro Millera nezahrozilo. Naopak z boleslavského protiútoku zdařile zacentroval Štípek, ale Chramosta se k zakončení nedostal. Po Fabiánově přihrávce vystřelil Ščuk těsně nad, navíc rána byla lehce tečovaná a Boleslav tak získala další roh, který se však Klobásovi moc nepovedl. V 77. minutě nebezpečný budějovický útok zastavil Johana za cenu rohu, ze kterého Budějovice však nic nezískaly. Naopak na druhé straně hřiště na povedený centr Kúdely jen těsně nedosáhli Zahustel s Chramostou.
V 79. minutě perfektní pas Johany si zpracoval Chramosta v postavení, ve kterém nemohl spolehlivě zakončit, a proto míč nezištně přiťuknul Fabiánovi, jenž z pětadvaceti metrů překvapil Rojíka - 0:1.
V 82. minutě se ke střelbě dostal Chramosta a brankář Rojík tentokrát byl úspěšnější. V 84. minutě po faulu na Klobásu se boleslavský trestný kop nepovedl Kúdelovi podle představy a nedůraznou ránu při zemi gólman snadno chytil. V 86. minutě gólman Rojík vyběhl mimo své pokutové území a v tvrdém střetu fauloval Zahustela. Z následného trestného kopu na Fabiánův oblouček Chramosta nedosáhl.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Smejkal, Fabián - Jarolím (71. Kúdela), Ščuk - Štípek (71. Zahustel), Štajner (71. Klobása), Štohanzl (76. Bořil) - Chramosta.

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Daněk (63. Rojík) - Klesa (76. Dvořák), Novák, Lengyel (46. Kalod), Hanzlík - Dobal (46. Chmelo) - Ježdík (46. Ibragimov), Benát, Němec, Wermke (46. Hovorka)- Linhart.

Góly: 51. Ščuk, 79, Fabián

Rozhodčí: Bílek - Mrkáček, Poživil

Diváků: 350

Fanshop banner