Podruhé v letní přípravě prohráli
Klub

Podruhé v letní přípravě prohráli

Redakce

Přípravné utkání s druholigovým soupeřem sehráli boleslavští fotbalisté na hřišti v Hořicích. Unavení z dopoledního tréninku a při neúspěšném proměňování vyložených šancí nešťastně prohráli.

Boleslavští začali dobře a po spolupráci se Sivričem první útok zakončil Mareš střelou do brankáře Boháče. V 6. minutě zahrával Žižkov trestný kop bez efektu. V 10. minutě Bartl nepřekonal včas vyběhnuvšího Hankiče. Ve 14. minutě po průniku Zahustela pálil Opiela nad.
Na konci úvodní čtvrthodinky se Sivrič prokličkoval do soupeřova pokutového území a Mareš se marně snažil prostřelit hradbu bránících hráčů. Odražený míč se dostal k Brunclíkovi a jeho přízemní ránu úspěšně do branky tečoval Jakub Mareš - 0:1.
Ve 23. minutě Folprecht z pravé strany nepovedeně zacentroval a vysoký míč těsně minul vzdálenější tyč boleslavské branky. Ve 28. minutě Sivričův parádní oblouček za obranu Zahustel nevyužil. Ve 31. minutě si Hankič poradil s Folprechotvým trestňákem. Vzápětí na druhé straně nepřesně střílel Jakub Mareš a ve 33. minutě Brunclík zahodil trestný kop.
Ve 37. minutě mladý boleslavský stoper Hůlka nepřesně rozehrál a Žižkovští chybu potrestali, když se Bartl křížnou přízemní střelou trefil k pravé tyči - 1:1.
Pět minut před přestávkou žižkovská obrana odvrátila Brunclíkův roh a po opakovaném centru hlavičkoval Zahustel do břevna.

Zkraje druhého poločasu promarnili Boleslavští tři vyložené gólové příležitosti. Po perfektním Marešově pasu běžel Bořil sám na brankáře Pokorného, ale neprostřelil jej. Po Brunclíkově rohu žižkovský gólman lapil Rosovu hlavičku. Kiks žižkovské defenzívy a přihrávka Mareše otevřely cestu Sivričovy, který situaci, kdy byl sám před gólmanem, nezvládl a soupeřovu branky netrefil.
V 62. minutě Opiela od postranní lajny naslepo přihrával Ševinskému, což vystihl Kučaba a své následné sólo proti boleslavské brance úspěšně završil vedoucím gólem - 2:1.
Potom zase útočila Boleslav. V 66. minutě Rosa hledal v žižkovském vápně Mareše, ale brankář Pokorný byl u míče dříve. O minutu později po hrubé chybě žižkovského Ricky postupoval Mareš sám na branku, ale Pokorného neprostřelil. V 68. minutě Zahustel hlavičkou uvolnil Mareše, jenž úspěšně přeloboval žižkovského brankáře, bohužel rozhodčí viděli střelce v ofsajdu a boleslavský gól neuznali. V 76. minutě si Hankič poradil s trestným kopem z Folwarcznyho kopačky.
V 77. minutě boleslavskou akci z levé strany zakončil Rosa střelou, kterou v brankovišti do žižkovské sítě doklepl Sivrič - 2:2.
Boleslavští se v závěrečné čtvrthodince vrhli do útočení ve snaze strhnout vítězství na svoji stranu, což se jim nepovedlo, naopak dvakrát inkasovali po trestuhodných zaváháních v defenzívě.
V 84. minutě střelu nekrytého hráče uvnitř pokutového území sice Hankič vytáhl na tyč, ale za přihlížení strnulého Sivriče snadno Dressler míč doklepl do sítě - 3:2.
V 88. minutě ve finále žižkovského brejku Hejný sám před brankářem Hankičem přihrál Málkovi, který střelou do odkryté boleslavské branky pojistil žižkovskou výhru - 4:2.

Sestava FK Mladá Boleslav: Hankič - Bořil, Ševinský, Hůlka, Rosa - Kúdela, Brunclík (61. Klobása) - Zahustel (71. Geissler), Opiela, Sivrič - Jakub Mareš.

Sestava FK Viktoria Žižkov v I. poločase: Boháč - Houžvička, Šťastný, Kiidron, Procházka - Súkenník - Bartl, Folprecht, Petr Mareš, Zapalač - Böhm.
Sestava FK Viktoria Žižkov v II. poločase: Pokorný - Dressler, Ricka, Bodeček (61. Procházka), Folwarczny - Karaduz - Surynek, Málek, Kučaba, Mariotti - Hejný.

Góly: 37. Bartl, 62. Kučaba, 84. Dressler, 88. Málek - 15. Mareš, 77. Sivrič.

Rozhodčí: Drábek - Hock, Valenta

Diváků 350

Fanshop banner