V přípravě porazili dvakrát Příbram
Klub

V přípravě porazili dvakrát Příbram

Redakce

Podobně jako první i druhý týden letní přípravy završili boleslavští fotbalisté pátečním dvojutkáním. Soupeřem jim byla Příbram, shodou okolností úvodní sok nového ročníku Gambrinus ligy.

Pátek 28.6. od 14 hodin: 1.FK Příbram - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1)

Boleslavští byli po celé utkání aktivnější a herně jistější. Vyhráli zcela zaslouženě góly Johany a Ščuka.

Z první akce ve 4. minutě po Rosově centru hlavičkoval nepřesně Uškovič. O pět minut později se dobře uvolnil Štajner uvnitř soupeřova vápna, ale přihrávku spoluhráči nevyužili. Na přelomu první a druhé čtvrthodiny přežila Příbram dva trestné kopy, první rozehrával Jarolím, druhý Štajner. V 18. minutě vystřelil Štajner ze dvaceti metrů, ale trefil bránícího hráče. O minutu později Azízův tvrdý trestný kop boleslavský brankář Miller vyrazil.
Ve 23. minutě se Jarolímově trestnému kopu Příbram ubránila jen za cenu rohu, který rozehrál Štajner a umístěnou ranou úspěšně zakončil Johana - 0:1.
Ve třetí třetině poločasu příbramská defenzíva se štěstím přežila Jarolímův trestňák a útok z pravé strany, který po spolupráci Zahustela s Uškovičem zakončil Štajner těsně vedle pravé tyče. Pár minut před přestávkou ojedinělý příbramský atak pokazil Švancara střelou vysoko nad břevno Millerovy branky.

Dvě minuty po změně stran odpustili rozhodčí Příbrami ofsajd, ale Tarczal z deseti metrů minul branku. V 52. minutě zleva zaútočili Boleslavští, Štěpán přihrál Rosovi, na jehož centr Ščuk nedosáhl a Štajnerovu bombu k brankáři nepustil obránce. V 58. minutě připravil Švancara střeleckou pozici Azízovi a jeho technický pokus Hankič vytáhl bravůrním zákrokem z levého horního růžku.
V 63. minutě předvedli Boleslavští perfektní kombinaci na levé straně. Štěpán dal rozběhnutému Rosovi a z jeho přízemní přihrávky se Ščuk přesně trefil k pravé příbramské tyči - 0:2.
Za tři minuty po druhém gólu ze spolupráce Jarolíma se Štajnerem vytěžil příhodnou pozici Zahustel, ale vhodnou chvíli ke střelbě propásl a přihrávka před branku se mu nepovedla. Z protiútoku získala Příbram trestný kop, ale Švancarův centr nikdo k zakončení nevyužil. V 70. minutě rozhodčí neuznali gól Uškovičovi, který Jarolímův centr dorážel údajně z ofsajdového postavení. Na druhé straně se dvakrát vyznamenal boleslavský brankář Hankič. V 75. minutě si poradil se střelou Tomáše Pilíka a o pět minut později se obětavě vrhl pod nohy pronikajícího Jugase. Tři minuty před koncem po Sivričově centru zamířil Štěpán do gólmana Hrušky.

Sestava FK Mladá Boleslav v prvním utkání proti Příbrami: Miller (46. Hankič) - Kysela, Johana, Smejkal, Rosa - Jarolím, Ščuk - Zahustel, Štajner, Štěpán - Uškovič (72. Sivrič).

Rozhodčí: Poživil - Mrkáček, Pekař

Pátek 28.6. od 16 hodin: 1.FK Příbram - FK Mladá Boleslav 1:2 (1:1)

Také tentokrát začali Boleslavští aktivněji a byli lepší celý první poločas. Ve druhém dějství Příbramští hru vyrovnali, ale boleslavské výhře, kterou gólově zařídili Chramosta a Sloboda, nezabránili.

První nebezpečí pro branku Příbrami vymyslel Chramosta přihrávkou rozběhnutému Fabiánovi, s jehož nedůrazným zakončením si brankář Rondzik poradil. V 6. minutě kopali Příbramští dva trestňáky, ale ani jednou netrefili boleslavskou branku. Ve 12. minutě Brunclík přihrál Chramostovi a ten hlavou přiťuknul Štohanzlovi, který vystřelil těsně mimo. Na konci úvodní čtvrthodinky Štohanzl poslal do šance Bořila, jehož u tyče vychytal Rondzik za cenu rohu. Po jeho rozehrání příbramskému brankáři pomohla tyč.
V 16. minutě následoval další roh, který rozehrál Fabián a elegantně patičkou zakončil Chramosta - 0:1.
Příbram odpověděla ve 22. minutě svižnou akcí zakončenou nepřesně Krbečkem. Ve 30. minutě si boleslavský gólman Šeda poradil parádním zákrokem s hlavičkou mířící k pravé tyči.
Ve 36. minutě prohrál Brunclík souboj na vlastní polovině hřiště a Brandner toto boleslavské zaváhání potrestal vyrovnávacím gólem - 1:1.
Ve 39. minutě při zmatcích před příbramskou brankou mohl skórovat Opiela, ale gólmana z pár metrů neprostřelil. Dvě minuty před přestávkou vymyslel Opiela parádní kolmici na Chramostu, ten však své sólo neproměnil. V poslední minutě poločasu byla blízko gólu Příbram. Šeda nejprve Štochlovu bombu vyrazil před sebe a posléze Brandnerovu dorážku vyškrábnul od pravé tyče.

Hned v první minutě druhé půle získala Příbram roh a po jeho rozehrání zazvonila na tyč boleslavské branky, kterou premiérově hájil Štěpanovský z vršovických Bohemians. Z protiútoku po spolupráci s Chramostou neprostřelil Štohanzl příbramského gólmana. V 58. minutě Krbeček netrefil z deseti metrů boleslavskou branku. V 61. minutě rozhodčí Mrkáček nařídil za hraní rukou penaltu proti Příbrami, ale Marešovu ránu k pravé tyči Rondzik vyrazil. V 65. minutě se Štohanzl prodral přes dva beky do příbramského vápna, ale brankáře neprostřelil. V 73. minutě Štěpanovský zlikvidoval hlavičku příbramského Kostorka. Nevídaná kuriozita se udála v 81. minutě. Příbramský brankář Rondzik při výkopu nastřelil záda spoluhráče Pleška, míč se odrazil ke Slobodovi, který však hlavičkoval těsně vedle opuštěné branky. V 86. minutě rozehrál Fabián roh nakrátko a po narážečce se Sivričem odcentroval před branku. Příbramskou obranou odvrácený centr bez přípravy napálil Opiela, ale bohužel těsně minul cíl.
V 88. minutě z levé strany odcentroval Bořil a před brankou Sloboda předvedl akrobatickou parádu, když nůžkami přes hlavu zaskočil brankáře střelou pod břevno - 1:2.

Sestava FK Mladá Boleslav v druhém utkání proti Příbrami: Šeda (46. Šrěpanovský) - Bořil (68. Geissler), Ševinský, Kúdela, Fabián - Brunclík (78. Bořil), Opiela - Mareš (68. Sivrič), Štípek, Štohanzl - Chramosta (76. Sloboda).

Rozhodčí: Mrkáček - Poživil, Pekař

Obě přípravná utkání boleslavských a příbramských fotbalistů se hrála na kvalitním hřišti v Dlouhé Lhotě za přihlížení 350 diváků.

Fanshop banner