V Boleslavi bude hostovat plzeňský Štípek
Klub

V Boleslavi bude hostovat plzeňský Štípek

Redakce

Jednadvacetiletý záložník David Štípek bude v soutěžním ročníku 2013-14 hostovat v Mladé Boleslavi z mistrovské Viktorie Plzeň, ve které strávil celou dosavadní fotbalovou kariéru.

„Kluby se na ročním hostování dohodly v těchto dnech a David Štípek se k mladoboleslavskému mužstvu připojil v pátek 28. června," upřesnil manažer komunikace FK Mladá Boleslav Jiří Koros.
David Štípek, jenž v posledním květnovém dnu oslavil jednadvacáté narozeniny, je plzeňským odchovancem. V klubu FC Viktoria Plzeň prošel všemi mládežnickými družstvy od nejmladších žáků až po nejstarší dorost. Na začátku roku 2011 byl zařazený do širšího kádru prvoligového týmu. Od té doby nastoupil do deseti mistrovských utkání Gambrinus ligy a stihnul v nich dvakrát skórovat. Pokaždé do liberecké branky, v loňském listopadu v Liberci, kde Plzeň vyhrála 2:1, a letos v květnu v plzeňské Doosan aréně při prohraném souboji s obhájcem titulu 1:2. Proti Boleslavi v loňském srpnu odehrál 54 minut.
Vedení boleslavského klubu se o talentovaného plzeňského mladíka zajímalo dlouhodobě, ale k dohodě o jeho příchodu došlo až letos. Jednadvacetiletý David Štípek podepsal s FK Mladá Boleslav smlouvu o hostování do 30. června 2014.

Fanshop banner