Fotbalisté podpořili rodinu postiženou požárem
Klub

Fotbalisté podpořili rodinu postiženou požárem

Redakce

Je již samozřejmostí a tradicí, že klub FK Mladá Boleslav podporuje charitativní akce. V úterý 18. června věnoval částku 50.000,- Kč rodině Frýdových, která přišla začátkem letošního května při požáru svého domu v Luštěnicích skoro o vše.

Vedení klubu a hráči prvoligového kádru na základě iniciativy prezidenta Josefa Dufka shromáždili částku, kterou v úterý 18. června předali na mladoboleslavském Gymnáziu Dr. Josefa Pekaře rodině Frýdových. FK Mladá Boleslav zastupovali prezident Josef Dufek, ředitel klubu Michael Doležal, sportovní ředitel Ladislav Minář, manažer komunikace Jiří Koros, hráči David Jarolím a Jiří Štajner. Záštitu nad charitou převzali kantorka Jiřina Balažíková a ředitel Gymnázia Dr. Josefa Pekaře Vlastimil Volf.

Ve školní třídě, kterou navštěvuje Honza Frýda, předali věcné dary a finanční obnos jemu, bratru Adamovi a mamince Gabriele Frýdové. Nejen fotbalový klub, ale i studenti gymnázia podpořili svého spolužáka v těžké životní situaci, se kterou se celá rodina musela vypořádat. „Fotbalový klub podporuje a zapojuje se velmi často do charitativních akcí všeho druhu, proto jsme neváhali ani chvilku podpořit rodinu Frýdových, která jistě finanční částku využije ke zlepšení své situace," doplnil manažer klubové komunikace Jiří Koros.


„Rodině Frýdových jsem společně s manželkou Janou, nabídli ubytování tak dlouho, jak budou potřebovat. Když jsem o situaci Frýdových diskutoval na klubu, vedení a hráči se okamžitě přidali. Našemu klubu nejsou lhostejné podobné osudy a je dobře, že takto pomáháme," dodal fotbalový prezident Josef Dufek, jenž je absolventem Gymnázia Dr. Josefa Pekaře a tudíž má k této mladoboleslavské škole osobní vztah.

Paní Gabriela Frýdová poděkovala fotbalovému klubu i gymnáziu za projevenou podporu: „Moc a moc děkuji všem, kteří nám pomohli a chtějí pomoci, nesmírně si toho celá rodina společně se syny vážíme."


Celá Frýdova třída za podporu svého spolužáka dostala od FK Mladá Boleslav nabídku navštívit ligové utkání dle vlastního výběru v novém soutěžním ročníku 2013/2014 Gambrinus ligy.

Fanshop banner