Dorostenecké družstvo se z poloviny obmění
Klub

Dorostenecké družstvo se z poloviny obmění

Redakce

Starší dorostenci FK Mladá Boleslav U19 budou mít na přípravu pro nový soutěžní ročník 2013/14 pouhé čtyři týdny. Celostátní dorostenecká liga se totiž rozroste ze současných osmnácti na dvaadvacet účastníků. Mimořádně náročná soutěž tak začne poslední červencový víkend a její podzimní část potrvá až do 7. prosince.

Boleslavští starší dorostenci zahájí letní přípravu v pátek 5. července. „V přípravě sehrajeme pouze pět zápasů a bohužel nestihneme obhajobu vítězství na prestižním mezinárodním turnaji Cee cup v Praze," řekl trenér FK Mladá Boleslav U19 Jiří Saňák a dodal, že všechny mladoboleslavské dorostenecké týmy na začátcích svých přípravných období absolvují laboratorní testy připravenosti v Praze.

Na úvod přípravy FK Mladá Boleslav U19 naplánoval týdenní soustředění v Lánově u Vrchlabí (8.-13.7.), účast na mezinárodním turnaj Krejča cup v Liberci (21.7.), kde boleslavští dorostenci v konkurenci vrstevníků z družstev Slovan Liberec, Baumit Jablonec a výběru Bavorska obhajují loňské prvenství. Před tímto turnajem změří síly s devatenáctiletými fotbalisty z anglického Cambridge (16.7.) a po turnaji s divizním mužstvem FK Dobrovice.

V letošním létě z věkové kategorie staršího dorostu přejde mezi juniory a případně i mezi dospělé deset talentovaných fotbalistů (Hankič, Vraštil, Křapka, Fidrich, Eliáš, Klobása, Prieložný, Tvrzník, Geissler a Klíma), tudíž se kádr FK Mladá Boleslav U19 obmění z padesáti procent. Odcházející hráče z družstva U19 nahradí osm až deset mladíků z družstva U17. „S doplněním z cizích klubů nepočítáme, to v našem systému provádíme u mladších ročníků," upřesnil Jiří Saňák a potvrdil, že pro podzimní sezónu počítá se základním kádrem starších dorostenců v počtu dvaceti hráčů a tří brankářů.

Fanshop banner