V Kolíně se radovali z nejvyšší jarní výhry
Klub

V Kolíně se radovali z nejvyšší jarní výhry

Redakce

Zaslouženou výhrou dohrávaného utkání 25. kola ligy mladších dorostenců v Kolíně potvrdili Boleslavští nevděčnou roli favorita a v tabulce se posunuli na solidní šesté místo.

Začátek utkání zvládli lépe kolínští hráči. V 7. minutě po dlouhém nákopu ze své poloviny, netrefil Wolf dobře míč, kterého se zmocnil soupeř a střelou z dvaceti metrů na zadní tyč Volkovy branky otevřel překvapivě skóre utkání - 1:0.
Branka urychleně probrala boleslavské fotbalisty a ti hned za tři minuty odpověděli vyrovnávací trefou. Útok po pravé straně vedl Wolf, našel nabíhajícího Lukiče, který poslal prudký míč před branku, kde ho nešťastně tečoval do vlastní branky jeden z kolínských obránců - 1:1.
V 15. minutě prostrčil kolmou nahrávku za obránce Duch. Nabíhající Zoubek levačkou bez přípravy odcentroval a volný Pekař do protipohybu brankáře vstřelil vedoucí gól - 1:2.
Ve 23. minutě po kombinaci mezi Duchem a Scheuflerem zakončoval Pekař nad branku. Vzápětí kopal trestný kop Zoubek a našel úplně přesně hlavu Scheuflera, který v jasné šanci mířil těsně vedle. Ve 30. minutě se povedla Boleslavi hezká akce po levé straně. Míč si narazili Zoubek s Procházkou a vyslali do úniku Scheuflera, který byl v pokutovém území faulován a tak následovala penalta. Zoubek z pokutového kopu nastřelil levou tyč kolínské branky.
Ve 34. minutě rozehrál boleslavský Zoubek z levé strany hřiště trestný kop, na který si v pokutovém území dobře naběhl Scheufler a hlavou míč prodloužil na zadní tyč, kde do prázdné branky dorážel Lukeš - 1:3.
Ve 38. minutě po spolupráci s Pekařem proklouzl z pravé strany do pokutového území Wolf a nedovoleně jej zastavili kolínští stopeři. Boleslav získala výhodu druhé penalty. Tentokrát se k ní postavil Scheufler a bezpečně ji proměnil - 1:4
. Tak také skončila první polovina utkání.radc

Ve druhém poločase Boleslavští vedení zvýraznili dalšími třemi góly.
Ve 44. minutě po kombinaci ve středu hřiště vyvezl míč Duch a přihrál Zoubkovi, který s míčem udělal pár rychlých kroků a z rohu pokutového území propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:5.
Ve 49. minutě dobře napadal soupeře Lukič a po chybě obrany i brankáře získal míč. Bohužel netrefil úplně prázdnou branku.
V 53. minutě opět po hezké kombinaci středem hřiště prostrčil Duch míč za obranu na Zoubka a ten obešel brankáře, načež si vychutnal zakončení do opuštěné branky - 1:6.
V 55. minutě střílel kousek mimo Duch. O chvíli později zkoušel střelu Wolf, ale ani ten se netrefil. V 60. minutě další střelou ohrozil kolínskou branku Kořínek. V 62. minutě po rohovém kopu Baláže měl velkou gólovku Lukeš, ale hlavičkoval těsně mimo. V 64. minutě v nádherné akci Hodbod předal míč Scheuflerovi, jenž z jedné narazil na volného Ráže, kterého bohužel vychytal brankář Chaloupka. V 66. minutě po křížném míči Scheuflera se dostal k zakončení Zorkler, ale jeho technický oblouček přes vybíhajícího gólmana v brance neskončil.
V 70. minutě při akci po pravé straně Zorkler předal Hodbodovi, ten míč posunul na Ráže, který z jedné přiťukl Scheuflerovi. Jeho prudkou střelu kolínský brankář vyrazil pouze k dobíhajícímu Kořínkovi a ten dorážku zvládl - 1:7.
V 79. minutě se dokázal prosadit v situaci jeden na jednoho Marek Luňák. Prohodil si míč nejprve přes obránce a pak i podle gólmana. Bohužel v závěru povedené individuální akce netrefila prázdnou kolínskou branku, ale pouze tyč.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Volek - Wolf (75. D. Luňák), Lukeš, Glockner, Procházka - Pekař (62. Hodbod), Scheufler, Baláž (70. M. Luňák), Zoubek (56. Ráž) - Duch (64. Zorkler) - Lukič (49. Kořínek).

Branky FK MB: 10. vlastní kolínského hráče, 15. Pekař, 34. Lukeš, 39. Scheufler z penalty, 44. a 53. Zoubek, 70. Kořínek.

Boleslavský trenér Martin Mrvík po nejvýraznější jarní výhře řekl: ,,S výkonem týmu jsem až na prvních deset minut spokojený. Utkání tohoto rázu, kdy všichni očekávají výhru, nejsou vždy jednoduchá. Přesvědčili jsme se o tom ve Varnsdorfu. Tentokrát hráči neponechali nic náhodě."

Fanshop banner