Jiří Štajner oblékne boleslavský dres
Klub

Jiří Štajner oblékne boleslavský dres

Redakce

Zkušený ofenzivní hráč Jiří Štajner bude v soutěžním ročníku 2013/14 hrát v dresu FK Mladá Boleslav. Čerstvou posilu šéf klubu Josef Dufek představí na mimořádné tiskové konferenci ve čtvrtek 6. června.

Sedmatřicetiletý Jiří Štajner je benešovský rodák. Od letošního března je členem prestižního Klubu ligových kanonýrů. Do dnešního dne nastřílel 102 gólů v mistrovských utkáních německé Bundesligy a české Gambrinus ligy.
Z TJ Senohraby, kde s fotbalem začal, při svém prvním přestupu odešel do SK Slavia Praha, kde prožil přechod z dorostenecké do dospělé kategorie. Jeho pestrá kariéra pokračovala ze Slavie Praha (1994-96), kde slavil mistrovský titul, přes SK Louňovice (1996-97) a FC Siad Most (1997-2000) do FC Slovan Liberec (2000-02), se kterým získal svůj druhý mistrovský titul. V roce 2002 přestoupil do bundesligového Hannoveru, v jehož dresu odehrál 229 mistrovských zápasů a nastřílel 42 gólů, přestože rok hostoval ve Spartě Praha (2003-04). Z Hannoveru se vrátil do FC Slovan Liberec (2010-13), s nímž vloni získal potřetí mistrovský titul. V Gambrinus lize dosud odehrál 162 zápasů a nastřílel 60 gólů. V českém reprezentačním dresu nastoupil ve 37 zápasech a dal 4 góly.
Kontrakt s libereckým klubem mu v letošním červnu skončil a na novém ročním s opcí se dohodl s FK Mladá Boleslav. „Nesmírně si vážím takové fotbalové osobnosti, jakou Jiří Štajner bezesporu je. Jeho příchod do našeho klubu bude obrovským impulsem pro naši mládež a jistě přiláká spoustu fanoušků do hlediště boleslavské fotbalové arény," prohlásil prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek. „Děkuji manažerovi Jiřímu Müllerovi za rychlé a korektní jednání," dodal šéf boleslavského fotbalu. „Boleslav jednala ze všech zájemců o Štajnera nejrychleji a nejkonkrétněji," řekl Štajnerův manažer Jiří Müller.

Fanshop banner