Rozstříleli Bohemians a k titulu jim schází poslední krok
Klub

Rozstříleli Bohemians a k titulu jim schází poslední krok

Redakce

Boleslavští kandidáti na mistrovský dorostenecký titul měli po celé utkání převahu a o zasloužené výhře rozhodli již v prvním poločase. Po přestávce si výrazné vedení i tři body zkušeně pohlídali.

Parádní vstup do utkání předvedli boleslavští dorostenci, když šli do vedení z první útočné akce. Pod vlivem rychlého vedení se jim povedl celý první poločas.
Ve 2. minutě po Geisslerově centru zprava v chumlu u bližší tyče protlačil nadvakrát míč do soupeřovy sítě Kozma - 1:0.
Hráči Bohemians ztratili jistotu, Boleslavští naopak nabyli potřebného sebevědomí a neúnavně se tlačili k protivníkově brance. Kateřiňákovu ránu z pětadvaceti metrů pražský brankář Kondelík chytil, ale po další akci podruhé kapituloval.
V 9. minutě na centr Hodače z pravé strany před brankou nejvýše vyskočil stoper Bohemians Rothe a nechtěně přehlavičkoval vlastního brankáře - 2:0.
V 18. minutě další nebezpečnou boleslavskou akci zakončil Živnůstka do brankáře. Ve 20. minutě se poprvé před boleslavskou branku dostali Bohemians a hned z toho byla obrovská příležitost. Zleva centroval Káš a z deseti metrů bez přípravy zakončil Horký těsně nad břevno. Ve 24. minutě po Geisslerově centru a Kondelíkově chybě se ocitl v šanci boleslavský kapitán Vraštil, ale nastřelil bránícího beka.
Ve 29. minutě Fidrich pádil sám na brankáře Bohemians a neomylně jej přízemní střelou překonal - 3:0.
Ve 30. minutě povedenou boleslavskou akci z levé strany gólově zakončil Kozma - 4:0.
Ve 32. minutě se přesně mířenou ranou podle nešťastného Kondelíka prosadil Vraštil - 5:0.

Ve chvíli, kdy byl všem aktérům i přihlížejícím divákům vítěz utkání známý, odhodlal se pražský Hubínek ze třiceti metrů ke střele, kterou nečekaně zazvonil na pravou tyč boleslavské branky. První dějství Boleslavští vyhráli na góly jasně 5:0, ale na rohy kuriózně prohráli 1:2.

Ve druhém poločase se podobně jako v prvním hrálo většinou na polovině vršovických Bohemians, kteří se jen ojediněle dostávali k ofenzivním akcím.
V 57. minutě nedosáhli na centr z levé strany Vraštil ani Lacek a akci zakončil Geissler střelou hodně vysoko nad branku. V 63. minutě po rohu hlavičkoval Živnůstka k levé tyči, kde byl brankář Kondelík tentokrát včas. V následující minutě Lackův centr zprava zakončil z malého vápna Pajer těsně vedle. V 65. minutě se pražský Barták prokličkoval do boleslavského vápna, ale s jeho nedůrazným zakončením měl Hankič minimum starostí. V 67. minutě Eliáš vybojoval míč, který předložil Vraštilovi, ale ten z patnácti metrů těsně minul cíl. O chvíli později si aktéři povedené akce role vyměnili, tentokrát s gólovým vyvrcholením.
V 69. minutě v závěru kombinačního boleslavského útoku Vraštil přihrál Eliášovi a ten se technickou ranou z necelých dvaceti metrů trefil přesně do levého horního růžku - 6:0.
V 71. minutě Kateřiňákovu bombu z dálky jen s velkými obtížemi Kondelík zkrotil u levé tyče. V 78. minutě se po rohu prosadil hlavou Hůlka, ale rozhodčí viděli útočný faul Vraštila a tak sedmý boleslavský gól neuznali.
V závěrečných minutách Boleslavští dovedli utkání bez větších obtíží do vítězného konce. Předposlední mistrovské utkání vyhráli zaslouženě a k mistrovskému dorosteneckému titulu jim zbývá učinit poslední a bezesporu nejtěžší krok v Jihlavě, kde potřebují vyhrát závěrečné mistrovské utkání ročníku 2012/13.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hankič - Geissler, Křapka (79. Kubelka), Hůlka, Živnůstka - Eliáš (72. Prieložný), Kateřiňák - Hodač (55. Lacek), Vraštil, Fidrich (67. Houžvička) - Kozma (55. Pajer).

Sestava Bohemians 1905 U19: Kondelík - Malina, Rothe, Kostka, Káš - Novotný (31. Pechr), Hubínek (59. Habrun) - Lukáš (46. Fotr), Trnka, Bláha (53. Barták) - Horký (46. Artemuk).

Góly: 2. a 30. Kozma, 29. Fidrich, 32. Vraštil, 69. Eliáš, 9. vlastní Roth

Rozhodčí: Štěrba - Zeman, Roth

Diváků: 145

Fanshop banner