Zraněných a nemocných bylo více než zdravých
Klub

Zraněných a nemocných bylo více než zdravých

Redakce

V uplynulých přibližně patnácti kalendářních měsících se hráčský kádr FK Mladá Boleslav potýkal s neuvěřitelně rozsáhlým množstvím zdravotních obtíží narušujících sportovní výkonnost prvoligového mužstva.

Po každém soutěžním utkání, nezřídka i přípravném či přátelském, si fotbalisté lížou šrámy na těle i na duši, neboť, jak praví omšelé lidové rčení, fotbal nejsou taneční. Do příští bitvy drobné rány přebolí přirozenou cestou, od větších pomůžou spojeným úsilím lékař, fyzioterapeut a masér. Jsou však i taková zranění, která fotbalistu vyřadí ze hry na týdny a dokonce i dlouhé měsíce. A právě těch, při nichž bylo mužstvo oslabeno dlouhou zdravotní neschopností, měla Mladá Boleslav neuvěřitelné množství. S tak rozsáhlou marodkou, jako byla ta v ročníku 2012/13, se nepotýkala za celé předchozí působení v Gambrinus lize. Následující výčet dlouhodobých zranění je opravdu hustý.

Zkušený brankář Miroslav Miller, jenž v FK Mladá Boleslav působí rekordních třináct let, měl v letošním květnu nepříjemně bolavá záda.

Obránce či záložník Tomáš Fabián v únoru 2012 podstoupil náročnou operaci kyčle, která ho vyřadila ze hry v klubu i reprezentaci na celý zbytek loňského roku. Letošní jarní sezónu hledal fotbalovou jistotu v druholigovém Varnsdorfu.

Stoper Adrian Rolko si při ligovém utkání v červenci 2012 poranil křížový vaz v koleni a po operaci a rekonvalescenci se na hřiště vrátil až v letošním květnu.

Defenzivní hráč a především bojovník k pohledání Tomáš Janíček v červenci 2012 podstoupil operaci menisku, která ho vyřadila do září, a od února 2013 je opět ze hry kvůli náročné operaci kolena s plastikou křížového vazu, po níž následující rekonvalescence potrvá do konce letošního roku.

Zkušený obránce Radek Šírl v listopadu 2012 marodil s nepříjemně naraženou kostrčí a od března do května 2013 nemohl trénovat ani hrát kvůli zlomenému žebru z ligového utkání na Slavii.

Univerzální fotbalista Jan Kysela v závěru roku 2012 absolvoval artroskopickou operaci kolenního kloubu a v květnu 2013 měl bolestivé potíže s postranním kolenním vazem.

Stoper Michal Smejkal si v červenci 2012 v předkole Evropské ligy na Islandu poranil vážně koleno a po operaci křížového vazu a dlouhodobé rekonvalescenci začal s tréninkem až v květnu 2013.

Stoper Radek Dosoudil v letošním květnu utrpěl zlomeninu nohy v utkání na Spartě a po okamžité a zdařilé operaci bude v rekonvalescenci do konce roku 2013.

Záložník nebo krajní obránce David Brunclík se od letošního března léčí z operace kolena.

Záložník Jan Štohanzl si v květnu 2012 poranil postranní kolenní vaz a do hry se zapojil až po téměř čtyřech měsících rekonvalescence, v letošním květnu vypadl nečekaně ze sestavy kvůli hnisavé angíně.

Tvořivý záložník Jasmin Ščuk se od srpna 2012 po většinu léta potýkal s poraněním úponu stehenního svalu.

Ofenzivní a bojovný fotbalista Ondřej Zahustel v květnu 2012 podstoupil operaci křížového vazu v koleni a nehrál do konce loňského roku, po vstupu do zimní přípravy mu v utkání na lednovém tureckém soustředění soupeř polámal zánártní kůstky, jejichž léčení trvalo do dubna 2013.

Tvořivý záložník Lukáš Opiela se po větší část kalendářního roku 2012 léčil ze zlomeniny nohy, kterou utrpěl v Teplicích v říjnu 2011, a od ledna do března 2013 ho trápily výrony kotníků, v dubnu 2013 prasklina čelní kosti z mistrovského utkání Juniorské ligy a v závěru jarní sezóny viróza.

Útočník Lukáš Magera v srpnu a září 2012 trpěl bolestivým naražením kostrče a v květnu 2013 utrpěl v utkání na Spartě poranění křížového vazu kolena, po jehož operaci bude v rekonvalescenci do konce letošního roku.

Útočník a obávaný kanonýr Jan Chramosta vypadl ze hry klubu i reprezentace po přetržení křížového vazu v koleni, které utrpěl na tréninku v květnu 2012 a na hřiště se vrátil až v březnu 2013, v závěru jarní sezóny vypadl ze sestavy kvůli viróze.

Zkušený záložník David Jarolím byl na konci jarní sezóny 2013 vyřazený ze hry virovým onemocněním.

Ofenzivní hráč Matej Sivrič nehrál v dubnu 2013 kvůli zranění kotníku.

Ofenzivní hráč Václav Ondřejka nejprve v loňském září léčil natažený úpon stehenního svalku a od října do konce roku 2012 bolestivě poraněné rameno z přípravného utkání v Jihlavě.

Útočník Jakub Synek měl v dubnu 2013 otřes mozku z utkání Juniorské ligy.

Zkušený útočník Marek Kulič měl od srpna do září 2012 natažený stehenní sval, jehož poranění se mu vrátilo v listopadu 2012. V zimě přestoupil do Hradce Králové.

Útočník Martin Nešpor předčasně skončil letošní jarní sezónu, když si v květnovém finále českého poháru poranil křížový vaz v koleni.

Fanshop banner