Sezónu ukončili prohrou
Klub

Sezónu ukončili prohrou

Redakce

Poslední mistrovské utkání ročníku 2012/13 Juniorské ligy prohráli Boleslavští v Olomouci, která potvrdila své třetí místo dvěma góly z úvodní a závěrečné minuty druhého poločasu. Boleslavští i přes porážku skončili v lepší polovině tabulky.

V úvodní čtvrthodince se hrálo většinou na boleslavské polovině hřiště, ale v dalším průběhu prvního poločasu měl více práce olomoucký brankář. Ve 3. minutě olomoucký Stříž z pravé strany centroval a Schmidt boleslavskou branku přestřelil. O pět minut později střílel nad i Stříž. Ve 13. minutě Kalvach z dvaceti metrů mířil vedle. V 15. minutě boleslavský brankář stáhnul Můčkův centr a o tři minuty později byl dříve u Chlebkovy kolmice na Schmidta. Ve 20. minutě se marně pokoušel dostat do střelecké pozice boleslavský útočník Horák, kterého zastavil Hlavica. Ve 24. minutě skákavou Kalvachovu ránu chytil Knobloch.
Ve 30. minutě se nečekaně ocitl Mehanovič sám před olomouckou brankou, ale jejího zkušeného strážce Drobisze nepřekonal. O dvě minuty později se Zahustel v brejku neprosadil přes Hodise. Ve 33. minutě po Zahustelově přihrávce měl další příležitost ke skórování Mehanovič, jeho zakončení však Drobisz nohou šťastně vyrazil.
V následující minutě minul olomouckou branku z dobré pozice Horák. Ve 37. minutě Chlebkův centr usměrnil Stříž hlavičkou do brankáře Knoblocha. Ve 42. minutě Basterova dalekonosná střela Drobisze nepřekvapila. V předposlední minutě poločasu měl Mehanovič uvnitř soupeřova vápna dostatek času k přípravě střelby, ale branku netrefil.

Druhý poločas zahájil gólem olomoucký Chorý, který po pár vteřinách na hřišti obstřelil Knoblocha - 1:0.
Další olomoucké šance promarnili Chlebek a Holub. V 61. minutě byl rozhodčí shovívavý k olomouckému Hlavicovi, jenž si nedovoleně pomohl k zastavení Horáka na hranici pokutového území. V 64. minutě střílel na boleslavskou branku nepřesně Zahradníček. V 68. minutě na Studeného centr nedosáhl Schmidt. V 70. minutě útočícího Chorého zastavil v poslední možné chvíli Šimek. V 75. minutě po spolupráci se Schmidtem netrefil boleslavskou branku Holub.
V 84. minutě byl blízko vyrovnávací brance Zahustel, ale jeho hlavičku na brankové čáře zkrotil Drobisz. Na druhé straně o tři minuty později tvrdé zakončení Zahradníčka vyrazil Knobloch na roh.
V jediné přesčasové minutě Richter zvýšil olomouckou výhru, když zdárně přehodil Knoblocha - 2:0.
Olomouc výhrou uhájila své třetí místo, Boleslav dokončila premiérový ročník Juniorské ligy těsně nad středem vyrovnané tabulky.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Suk, Šimek, Šťastrný, Honc - Mehanovič, Baster - Zahustel, Holeček (46. Zemánek), Šulc (76. Kubelka) - Horák.

Sestava SK Sigma Olomouc U21: Drobisz - Studený, Hlavica, Hodis, Můčka - Kalvach (89. Machalický), Richter - Stříž (46. Chorý), Chlebek (63. Zahradníček), Holub - Schmidt (78. Bača).

Góly: 46. Chorý, 90. Richter

Rozhodčí: Plesar - Vysloužil, Drápal

Diváků: 35

Fanshop banner