Rozčarování z některých profesionálů a radost z dorostenců
Klub

Rozčarování z některých profesionálů a radost z dorostenců

Redakce

Prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek se při hodnocení uplynulého mistrovského ročníku 2012/13 zlobí na ty hráče z prvoligového kádru, kteří v kritických chvílích neprokázali očekávaný vztah ke klubu, a radostně vzhlíží k nejbližší budoucnosti starších dorostenců patřících k nejlepším v České republice.

Když se ohlédnete za právě končící sezónou, jaká slova ji nejvýstižněji charakterizují?

„Ze všech prvoligových ročníků byl tento neskutečně atypický množstvím zdravotních problémů v hráčském kádru. Kalvárie zranění začala v závěru předchozího ročníku a pokračovala přes loňské léto a podzim také v letošní zimní přípravě i v jarní sezóně. Proto mužstvo ani jednou nenastoupilo ve stejné sestavě do dvou po sobě následujících utkání. Pozitivním poznáním bylo, že se tým postupně naučil s přibývajícími absencemi žít a hráčská kabina na nepříjemnou situaci správně reagovala větší semknutostí a bojovností na hřišti, což se projevilo zvláště při ligových zápasech v závěru podzimní sezóny."

Sportovní výsledky tedy měříte s přihlédnutím k nezvyklému počtu zraněných?

„Přes množství kádrových problémů, kdy nám kvůli zranění odpadávali hráči se zarputilou bojovností v krvi, jako například Janíček, Dosoudil a Nešpor, jsme se stále pohybovali v lepší polovině tabulky a dokonce usilovali o postup do Evropy, který nám utekl smůlovatě až v penaltovém rozstřelu pohárového finále. Přesto účast ve finále českého poháru považuji za velký úspěch, neboť jsme vyřadili ve dvou utkáních pražskou Spartu. A v ligových zápasech, s výjimkou podzimního duelu na Slovácku, jarního druhého poločasu na Spartě, kdy se nám mužstvo úplně zdravotně rozpadlo, a především v posledním zápase s Teplicemi jsme s převážnou většinou soupeřů nepropadli herně ani výsledkově. To považuji za dobrý základ pro příští mistrovský ročník."

Neumožnila však záplava zranění prověřit schopnosti všech členů širšího kádru?

„Někteří hráči ukázali, že mají své místo v kabině A týmu, bohužel jiní naopak napověděli, že se s nimi musíme rozloučit. Složitá situace v uplynulém ročníku prověřila charaktery jednotlivých hráčů a jejich vztah ke klubu. A z toho budeme vycházet při skládání kádru na příští sezónu. Jsem přesvědčený, že nepříjemnosti se zraněními nás posílí do další sezóny."

Zrušili jste béčko a založili juniorku. Uspokojila vás nově utvořená Juniorská liga?

„Po prvním ročníku ji lze těžko objektivně zhodnotit. Zatím se mi zdá, že má malý emoční náboj pro hráče i diváky."

Radost jistě máte z družstva staršího dorostu, který dvě kola před koncem patří k jednomu ze tří favoritů na titul?

„Po loňském čtvrtém místě, do té doby historicky nejlepšímu umístění v celostátní dorostenecké lize, jsme se letos zapojili do boje o titul, což je vynikajícím navázáním loňského úspěchu. Družstvo se vyrovnalo s jarní absencí střelce a reprezentanta Klobásy i dalších zraněných ofenzivních hráčů. Poděkování si zaslouží starší dorostenci i celý úsek mládeže v našem klubu. Příjemné bylo, že úspěšný dorostenecký tým měl velkou podporu rodičů a přátel hráčů, kteří navštěvovali zápasy doma i venku a fanděním velmi pozitivně ovlivňovali jeho výkony. Věřím, že talentovaní fotbalisté ze současného dorosteneckého družstva budou v nejbližších letech zdařile reprezentovat FK Mladá Boleslav v Gambrinus lize."

Fanshop banner