Jubilejní ročník Gambrinus ligy uzavřeli ostudně
Klub

Jubilejní ročník Gambrinus ligy uzavřeli ostudně

Redakce

Poslední utkání dvacátého ročníku Gambrinus ligy a devátého roku působení na prvoligové scéně uzavřeli boleslavští fotbalisté nečekaně ostudně, když inkasovali rekordně nejpotupnější prohru na domácím hřišti.

Boleslavští postrádali dlouhodobě zraněné Tomáše Janíčka, Radka Dosoudila, Lukáše Mageru, Davida Brunclíka, Martina Nešpora a také aktuálně zdravotně indisponovaný Jan Chramosta (horečka).
Teplickým chyběli disciplinárně potrestaní Admir Ljevakovič, Lukáš Janič a Tomáš Vondrášek, zraněný Antonín Rosa a do reprezentace bosenského týmu U21 povolaný Aidin Čajič.

V prvním poločase padl jeden gól, bohužel do boleslavské branky a jak se později ukázalo, dal ráz celému zápasu. Teplice již ve 3. minutě získaly roh, ale zůstal jejich jediným do přestávky. V 6. minutě Kúdelův oblouček našel Zahustela sice osamoceného před brankářem Grigarem, ale v ofsajdu. O dvě minuty později Zahustel od koncové čáry parádně nabil Ščukovi, ale jeho ránu nepustili obránci k brance a dorážku poslal Kysela vedle levé tyče. Podobně nepřesně stříleli Bořil a Rozsíval. Na druhé straně v 16. minutě netrefil boleslavskou branku Mahmutovič a po Jablonského pasu pokus o střelu Krátkému zablokoval skluzem Kysela.
Ve 23. minutě zaváhal boleslavský stoper Johana, k míči se dostal Mahmutovič a sólo proti Millerovi gólově zakončil - 0:1.
Teprve ve 29. minutě získala Boleslav rohový kop, ale nic z něho nevytěžila. Ve 31. minutě Johana skluzem zmařil střelbu Litsingovi a z protiútoku vyslal Ščuk do brejku Synka, ovšem na mokrém trávníku byl u míče dříve brankář Grigar. Ve 35. minutě po Rozsívalově ztrátě míče Teplice zahrozily, ale Miller za asistence Bořila boleslavskou branku uchránil.

Druhý poločas začaly lépe a také zdařileji dokončily Teplice.
Ve 48. minutě přihrál Litsingi z pravé strany na hranici boleslavského pokutového území Jindráčkovi a ten přesnou střelou k levé tyči překonal Millera - 0:2.
Pro boleslavské hráče to byla nepříjemná sprcha, ze které se už do konce utkání neprobrali. Neprosadili se po rohovém kopu ve 49. minutě ani po Opielově trestňáku v 54. minutě. Většinu nakopávaných míčů tepličtí obránci odkopli a odhlavičkovali, nebo je pochytal Grigar.
V 60. minutě Vachoušek přihrál vpravo Mahmutovičovi, jehož přízemní střelu brankář Miller nohou vyrazil, ale naneštěstí jen k Litsingimu, který hlavičkou do odkryté branky snadno skóroval - 0:3.
V 62. minutě po Opielově trestňáku prohrál Zahustel na rohu brankoviště vzdušný souboj s Grigarem. O minutu později Johanův střelecký pokus minul branku.
V 75. minutě skončila teplická akce u brankáře Millera, který udělal drzou kličku dotírajícímu Mahmutovičovi a přihrál Ševinskému, který však na hranici velkého čtverce ztratil míč a Jindráček jeho lehkovážnost potrestal technickým obloučkem přes bezmocného Millera - 0:4.
Pět minut před koncem viděl teplický Jablonský druhou žlutou kartu a musel předčasně ze hřiště. Krátké oslabení Teplic na kruté boleslavské prohře nic nezměnilo, i když se v závěru do dvou šancí prodíral Mareš. Při první jej ze střelecké pozice vytlačil Grigar, při druhé mu v zakončení zabránil Matula.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Ševinský (79. Mehanovič), Johana, Bořil - Kúdela, Ščuk - Zahustel, Mareš, Rozsíval (46. Štohanzl) - Synek (46. Opiela).

Sestava FK Teplice: Grigar - Podaný, Jablonský, Lüftner, Kaufman - Krátký (74. Vůch), Matula, Vachoušek, Litsingi - Mahmutovič (81. Kerič), Jindráček (79. Jursa).

Góly: Jindráček 48. a 75, 23. Mahmutovič, 60. Litsingi

ŽK: Mareš, Kysela - Podaný, Jablonský, Krátký

ČK: Jablonský v 86.minutě

Rozhodčí: Miroslav Zelinka - Ondřej Pelikán, Jiří Kříž

Diváků: 847

Fanshop banner