Inkasovali pět minut před koncem
Klub

Inkasovali pět minut před koncem

Redakce

Předehrávané utkání posledního 34. kola Juniorské ligy Boleslavští prohráli jediným gólem inkasovaným v závěru, přestože po většinu času měli více ze hry a vypracovali si i více šancí než soupeř.

Čtvrteční odpoledne fotbalu nepřálo, neboť bylo oblačno a neustále pršelo. V úvodu sice Hradečtí nevyužili výhodu trestného kopu od pravé postranní lajny, ale v dalším průběhu byli iniciativnější Boleslavští.
V 8. minutě Mehanovič z trestného kopu nastřelil hráčskou zeď. Za pět minut nadějně vyhlížející kombinační akce skončila Mehanovičovým ofsajdem. V 16. minutě hradecký Krolop z hodně uctivé vzdálenosti přestřelil boleslavskou branku. Ve 20. minutě hradecký gólman Zavřel zmařil Sukovu šanci obětavým pádem, pod jeho nohy. Ve 22. minutě už Horák brankáře Zavřela překonal, ale míč z brankové čáry odkopl stoper Novák.
Ve 26. minutě se na hranici vápna pěkně uvolnil Mehanovič a jeho křížnou přízemní ránu Zavřel vytlačil na roh. Po jeho rozehrání hlavičkoval Suk mimo branku. Ve 34. minutě kopal roh Hradec a Krčál volejem z deseti metrů netrefil branku. Následoval další hradecký roh a ten boleslavská defenzíva také přežila bez újmy. Ve 39. minutě střelu z Mehanovičovy levačky s obtížemi odvrátil Zavřel na další boleslavský roh, který bohužel skončil opět bez gólového efektu. Ve 41. minutě Hradečtí zleva zacentrovali a z Honcovy hlavy směřoval míč do vlastní branky, čemuž bravurním zákrokem Knobloch zabránil.

Po přestávce začala hra Skořepovou ránou, se kterou si pozorný brankář Hradce poradil. V 55. minutě hradecký Zhejbal vnikl zleva do vápna a jeho centr před dobíhajícím soupeřem přikryl Knobloch. O dvě minuty později Sixtův trestný kop z pětatřiceti metrů jen o pár centimetrů přeletěl boleslavskou branku s pomocí Knoblocha a tak následoval roh. Po jeho rozehrání boleslavský gólman lapil jedovatou hlavičku.
V 67. minutě sice hradecká akce skončila gólem, ale pro dvojnásobný ofsajd ji rozhodčí Adam správně neuznal. V 70. minutě byla Boleslav blízko vedoucího gólu, když svižný atak Honc po spoluráci s Mehanovičem zakončil střelou těsně nad soupeřovu branku. V 83. minutě nečekaně vypálil Tvrzník a minul pravou tyč hradecké branky jen o pár centimetrů, čemuž Zavřel bezmocně přihlížel. Když už se zdálo, že utkání skončí bezgólovou plichtou, povedlo se Hradeckým strhnout vítězství na svoji stranu.
V 85. minutě při útoku po levém křídle pronikl Zhejbal po narážečce s Vobejdou před Knoblocha a střelou z rohu malého vápna k bližší tyči jej překonal - 0:1.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Suk, Živnůstka, M.Šťastný, Honc - Baster, Šulc (81. Mozr) - Mižič (73. Tvrzník), Mehanovič, Horák - Skořepa (87. Pajer).

Sestava FC Hradec Králové U21: Zavřel - Bodlák, Novák, Fukal, Zhejbal - Hock (64. Novotný), Krčál - Krolop, Sixta (80. Vobejda), Furik (64. Langr) - Bláha.

Gól: 85. Zhejbal

ŽK: Baster - Furik, Krolop

Rozhodčí: Adam - Černý, Pechance

Diváků: 35

Fanshop banner